View Single Post
Old 18-11-2011, 12:32 PM   #24
mekonin
Member

Default Re: Mekoninov future studio

Evo javljam se posle duzeg vremena.

Pregradio sam prostor ispod stepenista i krenuo da rusim stepenice ispred toaleta. Preveliki posao jer je suv beton sa armaturom ali smatram da je to neophodno.

Nenade, sto se tice tvog saveta sa mobilnim gobo trapovima, nisam za to resenje jer ono sto sam zaboravio da napomenem jeste da imam jako mnogo outboarda i sintisajzera (bavim se pretezno elektronskom muzikom), koji bi bili rasporedjeni duz bocnih zidova na stalcima i stolovima.

Ono sto vidjam u 99% slucajeva kada se tretiraju buduci studiji jesu sobe koje osim kompjutera sa stolom i monitora nemaju skoro nista drugo. Moj studio bi imao miksetu od 32 kanala, rack od 2 metra visine i desetak sintisajzera na stalcima, plus radne povrsine ispod. Neophodno mi je to sve uklopiti u akusticki tretman. Ideja mi je onda stavljati apsorbere svuda gde je moguce na zidove, plafon i coskove, a ispred apsorbera na bocnim zidovima stalci sa sintijima. Koliko bi oni uticali na akustiku i da li je u redu postaviti ih 5-6 cm ispred apsorbera? Apsorberi deluju na niske frekvencije, tako da bi sintiji jedino mogli biti neka vrsta refleksivne povrsine za srednje visoke i visoke? Imate li kakav savet sto se toga tice?

Nadam se da nisam bio mnogo konfuzan. Potrudicu se ovih dana da zakacim novi sketchup projekat sa rasporedom opreme i moje ideje rasporeda apsorbera i eventualno difuzera.

Pozdrav
mekonin is offline   Reply With Quote