Quote:
Originally Posted by Igor
varijacija na odabranu temu je logična strategija za "extended version", nema tu puno filozofije.
|
Mo? da bide, al' ne mora da znači

Sve zavisi od monta?e slike i od strategije koju izabere?. Čovek je ovde izabrao "tapet strategiju", i ja ga razumem. Da je (recimo) krenuo putem prilagođavanja teme muzici pojedinačnih regiona na kraju bi se sve pretvorilo u muziku za crtani film i vi?e bi smetalo nego pomagalo slici. Ovako je izabrao potpuno neutralnu temu i vi?e se oslanjao na umerenu gradaciju. Sve to zbog monta?e slike, a monta?a slike je gazda.
Quote:
Originally Posted by Surfer
Radio sam ja nekoliko muzika za reklamne spotove, između ostalog i za reklamni spot Dubrovnika, jedan moj prijatelj ih radi često i na visokom nivou, znam kako to treba zvučati i ?to je kvalitetna muzika za reklamni spot,tako da mislim da znam o čemu pričam.
Dajte da čujem tko je od vas radio muziku za reklamni spot i bio plaćen za to?
|
Izem li ga, nekih ?est godina (od 1990-1996) sam radio sa Zoranom Simjanovićem (onaj čika koji je pisao muziku za neke popularne jugoslovenske filmove) kao MIDI programer, snimatelj, mikser i monta?er muzike, uglavnom u
bedroom uslovima. Reklamne spotove nisam brojao po?to ih je bilo mnogo (uključujući i ove "srednje male forme" od 1-5 minuta). Jedina precizna statistika koju imam je broj feature filmova (11).
Za to vreme sam otprilike uspeo da shvatim koja je funkcija primenjene muzike i koji odnosi vladaju između
producenta, reditelja, monta?era i kompozitora. Ne znam da li me to u dovoljnoj meri kvalifikuje za učestvovanje u ovoj temi?
I da, naravno da je va?no da bude? plaćen, po?to to znači da je naručilac posla zadovoljan tvojim radom. Pa, bio sam prilično dobro plaćen.
Quote:
Originally Posted by Surfer
No big deal 
|
Pa naravno da je "no big deal". Ali sticajem okolnosti ba? TI si bio taj koji je od muzike za ovaj promo film napravio big deal.
Pozdrav,
Vasa