View Single Post
Old 15-11-2011, 08:46 AM   #4
nikolaivanic
Senior Member

Default Re: SOULFOOD Serbia spot

Quote:
Originally Posted by Surfer View Post
Ako je tebi to odlična muzika, onda mi je jasno da još nisi čuo ni dobru.

Što se tiče nekih komentara da je muzika dobra jer ne smeta slici, to je kao da kažete da je soundtrack Gladijatora dobar jer se vidi Russell Crow

Muzika se ne radi zato da ne smeta slici nego da "poboljša" sliku i stvori jednu homogenu audio-vizuelnu cjelinu.
To je ovdje totalno promašeno jer je sofisciranost slike u potpunom kontrastu sa banalnom muzikom.

Muzika je napravljena po principu "drž vodu dok majstori ne odu".
Mogu se okladiti u bilo što da je napravljena u roku od 48 sati za 100-200 Eura.
Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
Surfere, druze...

Bas te cenim, ali matori, promasio si temu skroz...!

Ovo nije uopste za poredjenje za filmske, pozorisne ili umetnicke produkcije!

Apsolutno ne! Veruj, odradjeno je barem "na nivou", kao sto i drugi rade... Coveka ni ne znam, znam da se to ime pojavljuje na forumu, moglo je bolje, uvek moze, ali ovo "radi" i to je to! CNN blok reklama...
Svojevremeno sam radio programsku muziku za jednu emisiju na 3K, kasnije za reklamni film..
Svakako je zahtev bio da muzika mora stajati u pozadini, da podcrtava ali i da ne pregazi sliku tj poruku.
Tu su bili razni zahtevi u smislu, emocije, karaktera, dinamike muzike, glasnoce, kompresije...
Muzika iz naslova nije simfonijsko remek delo, mogla bi tu i tamo promeniti karakter radi raznovrsnosti (eventualno da bude sastavljena iz nekoliko tema) s' obzirom na duzinu (4'+), ali ne moze joj se osporiti sasvim adekvatan nivo i inventivnost...

ps. Moguce je da EU trazi zabranu filma, kanta za mleko je krs... i od pocinkovanog lima..

Last edited by nikolaivanic; 15-11-2011 at 09:07 AM.
nikolaivanic is offline   Reply With Quote