Re: SOULFOOD Serbia spot
Inače, simpatično mi je to medijsko batrganje na?ih "stručnjaka" za turizam, mislim, čudno mi je da se uop?te neko ovde setio Srbije kao zemlje u kojoj hrana ne miri?e na stiropor, plastiku i resto naftne derivate. Druga je stvar ?to brendova koji bi bili pokriće za ovakvu reklamu prosto rečeno nema. Svaki prosečan građanin pre će se setiti industrije, tipa - Karneks, Neoplanta i da ne nabrajam dalje, nego za staparski sir iz kačice, ili pirotski kačkavalj, koji se priprema po recepturi Srba sa Stare planine...
Igrom profesionalnog slučaja, tokom četiri prethodne godine obilazim Vojvodinu i pravim tv-reporta?e o ljudima koji se uop?teno govoreći bave zanimljivim poslovima, hobijima... I, verovali ili ne, svako selo, a ima ih na stotine, čuva poneku gurmansku tajnu, u apsolutno svakom se mo?e pronaći neznani kulinarski junak, čiji su jo? preci predaka započeli nekakav "biznis" sa hranom.
U međuvremenu znate već ?ta nam se sve izde?avalo, i sada su to priče znane samo među retkima koji ih silom prilika ili slučajnosti tra?e. A da ne pričam o apsurdima poput drni?kog pr?uta koji se po originalnoj recepturi su?i na posebno odabranoj lokaciji Fru?ke Gore, gde ru?a vetrova praktično "simulira" dalmatinsku buru, ili specijalitete prido?lih Bosanaca koji su u okolini Kaća osnovali etno-dru?tvo "Zmijanje" da se, između ostalog, ne zaborave recepti starih majki... O tome se, na?alost, sporadično zna.