Quote:
Originally Posted by akordeonista
Ja se ne bih bas slozio sa tim posto koristim Kawai Mp4 i imam iskustvo iz "prve ruke" u vezi njega. Mogu da kazem sve najbolje za njega, cak je za nijansu i teza klavijatura nego sto je to slucaj sa pomenutim P120. Kada sam kupovao Mp4 razmisljao sam i o P120 ali mi je vise odgovarao Kawai! I drugo, Kawai je u velikoj prednosti sto se tice svega ostalog. Ima vise boja, 4 layera sa kontrolama, performanse, midi kontrole i jos puno toga sto P120 nema!
Usput, ako nekome nesto znaci, radim u muzickoj skoli i veoma cesto sviram na akusticnim klavirima (ne pijaninu) pa poredim sa tim klavijaturama!
Ali covek je vec kupio klavir tako da to za njega i nema vise veze! 
|
Pitanje za akordeonistu kao i sve poznavaoce stage el. pianina:
Blizu sam kupovine jednog stage el. klavira..za vezbanje klasicne muzike a i za kucnu razonodu..naravno, ta vrsta klavijature nje najsrecniji izbor za ono za sta mi treba (mislim na ozbiljno vezbanje) ali s obzirom da zivim u zgradi sa ne tako razumnim komsilukom prinudjena sam na ovaj izbor (vezbanje sa slusalicama i td..), naravno ako pri tom dodamo i dosta razumniju cenu u odnosu na akusticna pianina ili el.klavinove....
Iskreno, nisam neki poznavalac ove vrste klavijatura pa molim za sugestiju, bilo kakvu vrstu kritike ili iskustva iz prve ruke vezanu za sledeci (u skladu sa mojim budzetom) potencijalni izbor:
- Yamaha P95 ili
- Yamaha DGX-530
Napomenula bih da mi je u celoj prici najznacajnija dobra (teska ) klavijatura sa kolko tolko preciznom kontrolom artikulacije i pristojnom dinamikom..
Bila bih zahvalna ako mi sto pre odgovorite
hvala unapred