Znas kako to ide,nije to samo to ulaganje za promjenu konfiguracije,ici ce to i za (minimum) cetvrtinu vise od kesha koji namjeravas da das.Uostalom kao i za svaki posao.(Ne moze novo na staro

)
Znaci ti mijenjas (manje-vise) kompletan hardver,koji je kicma sistema.
Kad uzmes novi procesor - najvjerovatnije ces morati i novo (kvalitetnije) hladjenje a valjalo bi i napajanje takodje.Ovaj i5 radi na 3.3 GHz, (ovaj koji ti mislis je sa otkljucanim mnoziocima,tj moze da se klokuje) sto znaci da ce mu i radna temperatura biti pojacana,(u odnosu na taj tvoj stari) samim tim se mora uzeti i adekvatno hladjenje.
Kad smo kod proc,mislim da ti je bolje uzeti Intel Core i5-660, 3.333 GHz koji podrzava Hyperthreading tehnology plus podrzava ostale napredne tehnologije,jer ovaj tvoj (ovo je Sandy Bridge jezgro,mislim) ne podrzava a za maltene iste pare (malu razliku)...
Maticna je ok,sve je to tu u rangu pretpostavljam,a memorija uradis kako si naumio,odlicno. I TO JE ODLICNA MAKINA !
I ovo sto rece Filip,i ja kontam da ti je bolje sacekati Novu,mislim da ce biti znacajnih popusta,mozda i ustedis i za novo kuciste