Quote:
Originally Posted by boggy
Ja to procitah iz njihovog AES rada iz 1979.
Ta formula je veoma ozbiljan zahtev za konstrukciju, jer za sobu najmanje dimenzije 2.6m (visina plafona u kucnim studijima), sve ispod ~400Hz treba da prodje kroz takozvani (wannabe) "live end" i ne vrati se nikad nazad!... s druge strane, meni je to sasvim fin zahtev po pitanju smirivanja sobnih modova, jer divljanje bass frekvencija od koga boluju skoro svi "bukvalno" primenjeni LEDE principi u kucnim studijima gde su zidovi pozadi sasvim cvrsti, a ne ekstremno veliki bass trapovi, u stvari nemaju osnova da funkcionisu, vec po upozorenju autora LEDE.
Ali je verovatno vise "buzzy" naglabati o ITDG (Initial Time Delay Gap), Haas triggeru itd... dok ova formula je samo par recenica u potpuno neuglednom pasusu u AES radu, negde pred kraj...
|
Jeste Boggy pričali smo relativno dosta privat oko toga i zato sam to napomenuo jer sam verovao da če? se setiti. Zato taj moj intrigantan "odgovor".
Gle ja se samo čudim nekim dogmama u akustici, koje su veoma bebave a novija re?enja premnogi rado ignori?u jer im je to najlak?e ili ?to več... hvalabogu da se nađu ljudi poput tebe da vide dalje od drveča koje sakrivaju ?umu.