View Single Post
Old 04-11-2011, 12:44 PM   #8
Igor
Pro Member

Igor's Avatar

Default Re: Pitanje u vezi izbora zvucne karte (snimanje vokala u kućnim uslovima)

Pre nekoliko godina kada sam se priključio ovom forumu, ljudi, dakako neuporedivo iskusniji od mene, savetovali su me onako kako ću i ja sada tebe. Ne moj kupovati audio-karticu tog ranga, već ili dodaj jo? četrdesetak evra i pazari ne?to očuvanije, a polovno (ima? ovde oglase), ili se stisni za jo? koju desetinku te kupi ne?to iole prihvatljivo.
?eli? da ti glas bude usnimljen ?to je moguće bolje? Dakle, nikako ne ?eli? da ti AD konvertori i mikrofonsko pojačalo karte budu lo?i... Bojim se da će nabavkom bilo čega ?to ko?ta ispod 100 tinak evra, tvoje bavljenje (kakvom god) muzikom biti u domenu pukog amaterizma. Mo?da su tebi to sada nijanse u zvuku koje ne vrede toliko para, ali vremenom, i to vrlo brzo, otkriće? tu tzv. slabost i "prljav?tinu" signala, a za koju su direktni krivci lo?e komponente koje se ugrađuju da zadovolje prohteve neke druge fele - igrače video igrica, prete?no.
Govorim ti ovo kao vlasnik Audigy 2 ex Platinum kartice, koji je svojevremeno pre?ao na EMU 1820. Poslu?aj Jan-a i sigurno neće? pogre?iti. A ?to se tiče studentskog izgovora, razmisli dobro: da li je bolje da se strpi? par nedelja, meseci i postane? vlasnik uređaja koji će te slu?iti dok god se (za svoju du?u) bavi? muzikom, ili da potro?i? pare koje si naumio, a onda uvidi? tu manjkavost u zvuku i pomiri? se s činjenicom da je nikome ne mo'? uvaliti ni za deset evra? Skontaj kol'ko u stvari lo?a karta ko?ta!

Last edited by Igor; 04-11-2011 at 12:47 PM.
Igor is offline   Reply With Quote