View Single Post
Old 01-11-2011, 02:46 PM   #10
quake2
Banned

Default Re: Najbolji vst eq?

Quote:
Originally Posted by tex viler View Post
Koji je po vama najbolji VST EQ?
Ima ih milion sličnih ali eto zanima me s kojim ste vi postigli uspje?an i solidan rezultat.. THANX...
Tesko je reci koji su najbolji,jer se razliciti EQ-i koriste u razlicitim situacijama.Ja slabo koristim native EQ-e ali ce ti mozda moj nacin razmisljanja u odabiru pomoci da i ti odaberes svoje favorite.Uvek imam dezurni EQ za lo pass, hi pass, i uticanje na odredjene frenvencije bez da kolorisem traku ili radim nesto sa fazama u isto vreme.Za to koristim UAD-ov cambridge EQ.Prilicno je "transparentan",tj dodaje jako malo harmonika i vrlo lako sa njim radis bas ono sto si naumio.Kada hoces npr da ti vokal zvuci malo "cvrsce" u mixu,onda tu lezi neki neve-oliki 73-ka EQ,takodje i za tomove su dobri takvi.Kada hoces da preko celog mix-a dodas malo vintage farbe koja ce ga smeksati i da se usput poigras obrtanjem faze samo donjeg zvucnog spektra sa ciljem da dobijes "masniji" bas, onda je tu nezamenjiv Pultech jer ima mogucnost istovremenog pojacavanja i utisavanja jedne te iste frekvencije.Na poco-u imas jako zanimljiv DinamicEQ kojim na primer u isto vreme radis i equalizaciju i bezbolno uklanjas sibilante na vokalu.Farba Sonox-ovog EQ-a mi je npm super za cinele,u isto vreme odcecas sta vec hoces,istices visoke i dodajes harmonike koji tu uglavnom odlicno leze.Cela poenta je da razliciti EQ-i rade dobro na razlicitim mestima i dobro ce leci u odredjenoj situaciji.Bitno je da imas dobar monitoring kako bi sto jasnije cuo razlike izmedju gomile EQ-a,dobro ih upoznao i onda koristio tamo gde ti vec koji lezi.Pozzzz
quake2 is offline   Reply With Quote