View Single Post
Old 28-10-2011, 05:31 PM   #17
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: klavijatura -> kompjuter -> vst

Quote:
Originally Posted by BlasterMaster View Post
pa ako je ta konfiguracija, i ako je sistem pravilno istaliran i drajveri, definitivno nije do racunara (sto je moglo odma da se zakljuci jer je navela da ima problema sa konekcijom klavijatura komp da bi svirala u VST okruzenju) a cim moze da radi sa zahtevnim vst-ima znaci to nije uopste slab procesor za te neke osnovne funkcije, naravno kao sto kaze bockie optimizacija ce sigurno pomoci, isti processor sam imao na kucnom racunaru, i zbog filmova i muzike imao samo integrisan zvuk, kad sam pokusao da nesto dok sam uz komp zavrsim preko klavijature isto je "krchalo"... ubacio audigi 2 sb naso u nekoj kutiji na tavanu, i delimicno resio problem makar kad mi padne ideja da usnimim.... ali latencija je i dalje bila velika za neki ozbiljniji rad... ali ko sto kaze diviner malo kosta a zavrsi ti posao
Dakle, devojka (?ena?) bi mogla da ulo?i pare u novu zvučnu karticu koja ima bolje optimizovane ASIO drajvere i da na kraju dana raspola?e sistemom čija je "latencija i dalje velika za ozbiljan rad" A za razliku od tebe ona mo?da nema Audigy na tavanu...

Imam istu generaciju procesora (Athlon x64 Dual Core) i sve ?to mogu da ka?em je da... bolje da ne pričam ne koristim klavijature za kontrolu VST instrumenata (crtam "Morzeovu azbuku" da bih programirao bubanj i to je sve ?to se tiče VSTi, a buffer size mi je inače stalno pode?en na 4096 samples). ALI, kada bih hteo da sviram virtuelne instrumente preko klavijature NIKAD ne bih uzeo AMD-based ma?inu.

Procesor je bio i ostao "usko grlo" koje diktira generalnu latenciju sistema, a snaga procesora se ne meri samo njegovom nominalnom brzinom nego i načinom na koji koristi svoju brzinu (a AMD i Intel nisu ba? isti procesori). Diviner i Psionic mogu to bolje da objasne nego ja, po?to ja mogu da govorim samo iz ličnog iskustva, a ne kao poznavalac.

Sa druge strane - Kejt Bush ima Toshiba laptop koji radi bez problema... pa u čemu je onda problem

Pozdrav,

Vasa