Samo da kazem da sam uspeo da dobijem sta sam hteo sa Sample One samplerom! Hvala Euphoric! Najvise zbog tvojih komentara sam bio istrajan da nadjem resenje.
Dakle s obzirom da Impact pravi te klikove na zalost

Za sada cu ga zaobici pa cak i za drum (tu cu i dalje koristiti svemocni Battery) ako ga ne unaprede malo (jer i tu oce da klikce sa zvukovima sa dugackim decay-om vise puta za redom, u trenutku kad se okida sledeci pad), morao sam da vidim kako da sa Sample One trigerujem sample samo na dodir bez da drzim dirku, i kako da sledeca nota gasi prethodnu. Za ovo prvo treba odpanjiti release do maksimuma, a za ovo drugo treba ukljuciti funkciju "monophonic" i problem resen.
Jedino je glupo sto po defaultu nekako pojacava zvuk i to mozda za dobrih 15-20 db (da nije neki bug?, jel je tako i u staroj 1.6 verziji?), pa moram da ga stisam na njegovom gain-u, i sto nema nikakvu komandu tipa "map slices" kao u Kontaktu, nego moraju rucno da se mapiraju (ili ja nesto propustam?, ako nema mogli bi da ubace), ali nije to toliko strasno (mada bi bilo strasno da imam 50 sliceva recimo

). Juce mi se srusio dva puta bio Sample One, ali danas ne. I mislim da napokon mogu da odradim prvi miks/ ili beat u Studio One
Razlog zasto sam insistirao na Impact-u ili Sample One-u ( a ne na Kontaktu ili Battery-u, i ako ih dobro poznajem oba) je mogucnost da sliceve koje napravim na timeline-u direktno drag n dropujem na padove, ili dirke (ako je Sample One u pitanju), bez da moram da eksportujem svaki slajs posebno, ili pak da ih pravim u Recycle-u (mada ovo mozda i nije losa ideja).
Ako sam nekog smorio izvinjavam se

Ali kapiram da ce nekome znaciti ova opsirna iskustva sa ne tako bitnim stvarima
Hvala Euphoricu na strpljenju i pomoci na temi oko programa itd.
Po meni S1 je jedan veoma mocan alat, vrlo je moguce da ce postati moj DAW broj 1.