View Single Post
Old 27-10-2011, 10:36 PM   #26
quake2
Banned

Default Re: Golden Age - nove sprave AES2011

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
Quake - ako volis stvari napravljene k'o tenk - imas dovoljno takve tehnike na trzistu. Retro http://www.retroinstruments.com/ , shadow hills http://www.shadowhillsindustries.com/ itd...
Thx za linkove.

Quote:
ako je nesto jeftino - nemora da znaci da je neupotrebljivo !!
Slazem se.
Quote:
A ako ga pazis i ne bacas po studiju...trajace !!
Paa...uglavnom je tako nekada bilo....samo se sada fabrike na zalost ne sekiraju mnogo i ako im sprave crkavaju ko lude.Crkao mi TV skoro,odmah po isteku garancije,takodje maticna na kompu i sve tako nesto...Sve je mnogo jeftinije nego nekada,ali na zalost i mnogo nekvalitetnije.
Quote:
Ja sam se par puta zapanjio kad sam video sta ima u velikim 3U spravama...90% kutije prazno, par zicica (rukom lemljeno) itd...ne izgleda da kosta toliko para i da radi dobro...ali radi !
A ko jos zaviruje u sprave ? Zasto? (ukoliko se ne popravlja ).
Barem sto se audija tice,najbolja elektronika je-kada nema elektronike.Najbolje sheme su uglavnom i najjednostavnije ali zato i delovi uzasno skupi i kvalitetni i naravno uvek se cene rucno sklapane sprave Manley itd. ima za to vise razloga.E sada...ima svega,pa i skupih sprava sa pozlacenim logom i cistom prevarom unutra.Evo novi UA twin finity....ne pricam o zvuku,ali kvalitet izrade nema veze sa onim sto je UA do sada radio.Zato treba gledati pod haubu,isto kao kada kupujes kola.Cak je lakse nauciti neke osnovne stvari iz el.tehnike vezane za audio nego svaki put kada kupujes neku spravu vijati komentare po forumima od ljudi za koje nemas pojma ni ko su ni dali su ikada i probali to o cemu pricaju,pa posle slika i shema obavezno slusanje i ja do sada tako nisam imao promasaja,ne crkava mi evo godinama nista u studiju a zadovoljan sam zvukom.Niko se ne pita zasto se na oglasima po mnogo manjoj ceni nego u prodavnicama (poput twin finity-ja) ne pojavljuju UA6176,UA LA610,solo 610....ako vec neko ima prvu,drugu ruku od UA?Verovatno zato sto taj neko ima trecu ruku sa kinezima ili gde li je vec odvojena proizvodnja za niskobudzetne proizvode od kojih fabrika treba da prezivi...a od kvaliteta se danas ne zivi na zalost i bez gledanja pod haubu,moze svasta da te snadje.Pozzzz

Last edited by quake2; 27-10-2011 at 10:54 PM.
quake2 is offline   Reply With Quote