View Single Post
Old 26-10-2011, 12:09 PM   #2
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: Va?i saveti za eksportovanje kanala

Quote:
Originally Posted by moka View Post
- pitanje za vas što komponujete:
Kako eksportujete kanale od instrumentala koje neko drugi miksuje i radi aranžman? Šta sve šaljete? Imate li neki savet?

- pitanje za vas što miksujete i možda radite aranžman:
Sa kakvim problemi se najčešće susrećete kad dobijete kanale za miks? Šta vas najviše iznervira? Kako volite da dobijete kanale?

Radim instrumentale koji većinom završe kod meni nepoznatih ljudi na miksovanju tako da nemam povratnih informacija o tome koliko im sav materijal dobro spakujem.
1. Retko to radim ali, 44.1/24 , kanali pikuju na oko -12db. Saljem bez kompresije itd. Saljem info miks da mikser cuje gde sam stavio reverb, delay itd...Kanale koji imaju reverb ili delay ili bilo kakav vremenski efekat saljem i sa efektom i dry, tako da moze da bira sta mu treba.

2. Najvise me iznervira kad kanali klipuju (narocito vokali, i drum sekcija, obicno oni budu isklipovani), prekompresovani kanali, previse reverba i ostalih dzidza midza na kanalima, nedostatak info miksa jer cesto kad se svi kanali importuju i dignu regleri, pesma ne lici ni na sta, ili mi pak posalju parcice (audio folder ako je recimo pro tools projekat) i info miks i onda ja od tih parcica treba da napravim ono sto je vec bilo, mislim to je kretenizam, ali eto to je to

EDIT: I da dodam, kad saljem ne stavljam limiter na masteru, ili bilo sta drugo, isto volim da i meni tako salju

Last edited by Jan; 26-10-2011 at 12:11 PM.
Jan is offline   Reply With Quote