View Single Post
Old 25-10-2011, 01:11 PM   #92
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: Presonus Studio One V2 - ARA (r)evolucija!!!

Shteta za Impact, dobar sempler.
Ali funkcija kad su padovi grupisani kako bi sledeci gasio prethodni, je besmislena, jer nema pametan decay, odnosno mogucnost da prethodnu notu fade-uje taman toliko da bude presecena na "zero crossing". Ima resen attack, ali nema resen release, ima decay, ali decay je cista duzina note, ne radi sa sledecom notom, u smislu da je utisa tik pre sledece, kako se ne bi javio glich odnosno "puc". Shteta, lep je sempler, pregledan, plus lepo radi sa browserom, ali Groove Agent One u Cubase-u ima naprednije funkcije

EDIT: Ne vredi, neprezican je.
Uzeo sam neki sempl (horska melodija) i iseko ga na 8 delova, samo split at grid, sve sam ih prevukao na padove na Impact i naravno kad sam udarao jedan za drugim pad cuo se digitalni klik, to sam i ocekivao, ali sam i ocekivao da ima kontrole za attack i release da se to resi, medjutim release-a nema, ima samo decay, koji samo odredjuje duzinu note i nista vise... Tako da digitalni klik je nemoguce izbeci ako se udara tako da sledeca nota gasi prethodnu... Sta vise kad sam midi transformisao u audio u tom modu on uopste ne zaustavlja prethodni pad u istom trenutku kad pali sledeci, jasno se vidi da nekoliko milisec ranije (ne uvek isto), on samo grubo presece sempl sa prethodnog pada i pusti sledeci.

Morace dosta da porade da srede Impact.

Steta, bas steta, taman sam se ponadao Battery mi je za takve stvari pain in the ass, jer ne mogu iz aranzera da prevucem slice-ove na pad, tako da za sad cu ipak ostati na Cubase-u, dok i ako ne isprave makar Impact a i strip silence

Last edited by Jan; 25-10-2011 at 02:29 PM.
Jan is offline   Reply With Quote