Uf, euphoric, pa nisam bas "rantovao", samo sam onako - osrednje raspolozen prema necemu o cemu stvarno bruje forumi diljem neta. Na jednom stranom forumu, pojava Sonara X1 EXPANDED izazvala je samo 1 (i slovima - jedan) page komentara, dok na istom forumu, pojava S1 v2 izaziva ludilo od 52 strane... Eeej
U toj euforiji koja je vladala i ovde i na stranim forumima, rekoh sebi - ovo moram da probam. Muka mi je od Cubasea i njihovog narodnog 32bit softvera, ne dam 500e za novi, kad se ne isplati - i stari radi posao, zelim da predjem na nesto novo. Reaper je smaracki, treba ti, kako si i sam rekao, mesec dana da otvoris fkin traku. Sonar X1 je super kao i po mojoj meri, ali nesabilan do zla boga. I sad ovo. Rekoh sebi - najzad!
I onda - hladan tus - ponovo! (prvi hladan tus je bio na V1) ne radi bez jbridgea, sa njime radi nestabilno - to vec imam ! Krenem neki primer da radim - mnogo se bolje ponasa nego V1, ali opet - te nece ovo, te ne moze ovo... Taj osecaj nedovrsenosti opcija, nekako me je sve vise obuzimao. I tako je moje ocekivanje ostalo i dalje neispunjeno, ostao sam pomalo razocaran sto nisu doterali stvar do kraja.
Pitanje tipa - a sta ce ti to - ne zelim da razmisljam tokom rada, kako da za*ebem program da ga nateram da radi ono sto od njega ocekujem. Postoji za sve te njegove "nedostatke" workaround, ali... Mislim, rade ljudi i sa klavijaturama i sekvencerima na njima, pa se ne zale, ali ovo je samo moje misljenje o S1. Nisam ja rekao da je to ustvari shit od programa i da je nemoguce da se radi na njemu. Samo sam ocekivao vise s obzirom na hype koji se u audio svetu podigao oko ovoga.
Na kraju... Dobar je ovo programcic, ali svakako ima mesta za nadogradnju - bar po meni.