View Single Post
Old 24-10-2011, 02:13 PM   #97
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Van Gogh in NRG Recording Studios

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
E od toga je meni, a i gomili starijih članova, muka.
Kud ćeš brate starije članove od Peruzze, Brace i mene Slowstar se odavno povukao, a LACKY je malo nervozan.

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
A verujem i deci koja neregistrovana sede i pokušavaju da nađu neku informaciju o tome kako se zapravo snima bubanj, kako kod nas, tako i u inostranstvu, ili koje su REALNE prednosti ProToolsa nad Cubaseom i obrnuto.
Evo, konkretno:

Bubanj se snima mikrofonima kojima raspolažeš u prostoriji koju možeš da okupiraš na dva-tri dana, a svira ga bubnjar koji je upoznat sa pesmama i u idealnom slučaju ima osećaj za tempo, ritam i muzikalan je. Kako kod nas, tako i u inostranstvu Na Forumu je do sada bilo nebrojeno mnogo priča o tome. A opet, što bi reko Bajaga:

"Ako bubnjar ima dar,
to je sasvim lična stvar.
Ljudi kada traže bis,
to se odnosi na VIS"

:::::::::::::::::

REALNE prednosti Cubenda u odnosu na Pro Tools postoje ukoliko kolege (ili studiji) sa kojima sarađuješ koriste Cubendo. REALNA prednost PT-a je pak ako mahom sarađuješ sa korisnicima PT. Sve ostale prednosti i mane su naši subjektivni doživljaji tih programa.

:::::::::::::::::

Sad, ta "neregistrovana deca"... Mislim da veću korist imaju od ovakvih rasprava nego od ofrlje urađenih testova mikrofona ili bilo kakvog outboarda. Da ne pominjem to što 99,9% njih nema ni opremu ni uslove u kojima bi mogli da čuju dotične razlike, a kamoli iskustva da bi mogli da prepoznaju šta je zaista "bolje" a šta "lošije". Na stranu to što "bolje i "lošije" ionako ne postoje kao jasne i trajne kategorije u muzici.

Ali ta "deca" kroz ovakve rasprave bar mogu da naslute u kakav se posao upuštaju i da li uopšte imaju petlju za to. To je važnije od "dobro snimljenog dobrog bubnja sa odličnim bubnjarom u fantastičnoj prostoriji". Što reče Bajaga

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 24-10-2011 at 02:54 PM. Reason: trtmrt
awacs is offline   Reply With Quote