Quote:
Originally Posted by Arthur
E od toga je meni, a i gomili starijih članova, muka.
|
Kud ćeš brate starije članove od Peruzze, Brace i mene

Slowstar se odavno povukao, a LACKY je malo nervozan.
Quote:
Originally Posted by Arthur
A verujem i deci koja neregistrovana sede i pokušavaju da nađu neku informaciju o tome kako se zapravo snima bubanj, kako kod nas, tako i u inostranstvu, ili koje su REALNE prednosti ProToolsa nad Cubaseom i obrnuto.
|
Evo, konkretno:
Bubanj se snima mikrofonima kojima raspolažeš u prostoriji koju možeš da okupiraš na dva-tri dana, a svira ga bubnjar koji je upoznat sa pesmama i u idealnom slučaju ima osećaj za tempo, ritam i muzikalan je. Kako kod nas, tako i u inostranstvu

Na Forumu je do sada bilo nebrojeno mnogo priča o tome. A opet, što bi reko Bajaga:
"Ako bubnjar ima dar,
to je sasvim lična stvar.
Ljudi kada traže bis,
to se odnosi na VIS"
:::::::::::::::::
REALNE prednosti Cubenda u odnosu na Pro Tools postoje ukoliko kolege (ili studiji) sa kojima sarađuješ koriste Cubendo. REALNA prednost PT-a je pak ako mahom sarađuješ sa korisnicima PT. Sve ostale prednosti i mane su
naši subjektivni doživljaji tih programa.
:::::::::::::::::
Sad, ta "neregistrovana deca"... Mislim da veću korist imaju od
ovakvih rasprava nego od
ofrlje urađenih testova mikrofona ili bilo kakvog outboarda. Da ne pominjem to što
99,9% njih nema ni opremu ni uslove u kojima bi mogli da čuju dotične razlike, a kamoli iskustva da bi mogli da prepoznaju šta je zaista "bolje" a šta "lošije". Na stranu to što "bolje i "lošije" ionako ne postoje kao jasne i trajne kategorije u muzici.
Ali ta "deca" kroz ovakve rasprave bar
mogu da naslute u kakav se posao upuštaju i da li uopšte imaju petlju za to. To je važnije od "dobro snimljenog dobrog bubnja sa odličnim bubnjarom u fantastičnoj prostoriji". Što reče Bajaga
Pozdrav,
Vasa