View Single Post
Old 24-10-2011, 03:33 AM   #55
euphoric
Member

euphoric's Avatar

Default Re: Presonus Studio One V2 - ARA (r)evolucija!!!

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
I imam jednu izuzetno zestoku da kazem dilemu. Ne mogu na mikseru na nigde na kanalu da nadjem peak values, odnosno trenutnu jacinu peak-a koje ima i Cubase-u i u Pro Toolsu. Mislim peak value ga ima samo na masteru, ali na kanalima ne :S Da li je moguce?

EDIT: Resio sam, ubacio sam Free G
Da..Ovo je i meni smetalo jos u prvoj verziji, jer sam navikao da gledam u brojeve non-stop..Ljudi su se zalili na njihovom forumu u vezi ovoga, a oni su uvek izlazili sa pricom [parafraziram po naski]: "koga briga za brojeve, brojevi su losa navika koju vucemo iz analognih konzola gde nisi imao headroom-a..ovde imate "plenty of headroom" i zato nije bitno da li clipuju kanali pojedinacno, nego je bitno samo da master ne clipuje i zato smo implementirali to samo u masteru". Drugi razlog koji verujem da postoji jeste mogucnost K-System meteringa, pa bi to samo komplikovalo posao jer bi cpu morao da racuna i peakove za razne k-vrednosti..
Od kada sam procitao to njihovo objasnjenje, shvatio sam da imaju pravu i probao da primenim sistem "bez gledanja" u Logicu. Kada mixujem gledam samo vrednosti fadera na kanalu (tj. koliko je utisan) a ne opterecujem se brojkama (iako nikada ne dozvolim da klipuje) i samo pazim na crvene indikatore ..

However, Free G jeste jedno od resenja, ali postoje 2 bolja resenje za ovo ako ti je bas neophodno:
1. Ucitaj presonusov Level Meter u mixer i klikni na expand. Onda ces imati vrednosti direktno na mikseru, kao na slici ispod.

2. Jednostavniji i brzi nacin, ali ne toliko precizan je da kliknes misem na metering grafiku i pokazace se crta sa brojnom vrednosti (donja slika). Odlicna caka, i na to sam slucajno naleteo

Pozdrav