Quote:
Originally Posted by euphoric
Da..U pravu si..Nismo se razumeli - ti hoces da kvantizujes same audio regione a ne njihov sadrzaj..U tom slucaju, da Quantize on Track radi posao  ..
I za drum editor..Well, ne postoji dedicated drum editor kao u Cubase-u, ali ne vidim u cemu je razlika izmedju drum editora u cubase-u i piano roll-a (sem sto midi podatke pise u obliku romba a ne pravougaonika) ?
Isti efekat mozes postici u piano rollu sa kvantizacijom na 1/16 i olovkom kao alatom, zar ne ? Ako izaberes olovku za alat (freehand) ponasa se kao u drum editoru, tj. samo jedan klik upisuje midi event, a ako drzis Alt (verovatno Alt, posto je na Mac-u ekvivalentan Option), olovka se pretvori u "cetku" gde mozes brzo da ispises (ofarbas?) red nota u zavisnosti od podesene vrednosti kvantizacije. Ono sto je dobro, cetka pise i koso, ne samo horizontalno, a ako check-iras odredjenu skalu u piano roll-u pisace samo po notama te skale ako pises vertikalno, odnosno koso. Mislim da tu mogucnost nema ni jedan daw na trzistu do sada - snap to scale.. Kada namestis kvantizaciju koja ti treba i zumiras piano roll koliko ti treba, stvarno ne vidim neku veliku razliku izmedju drum editora i ovoga a sa druge strane, nisam ni dovoljno upucen u Cubase da bi mogao da to i tvrdim  ..
|
Sve je cool, moze i piano roll, nego sam pitao da li ima mozda neki drum editor. Ni ne treba mu.
Jedino sto za sada me stvarno drnda je to sto nema ocitavanja peak-a na metrima od kanala, ne kapiram koja je to filozofija.
Sutra cu poceti da miksam prvu stvar u S1 pa cu reci kakvi su mi utisci