Quote:
Originally Posted by Jan
Hvala na opsirnom odgovoru  Skinuo sam i Groove3 tutorial da ga pogledam a i citao sam manual sinoc dosta.
Evo sta sam ja uradio.
Poredjao sam kick na jednom kanalu i snare na drugom kanalu na timeline-u.Napravio sam prost 4/4 ritam (dal su osmine ili sesnaestine ne secam se) formata "tup---tup-ta---tup--ta" ako me razumes. E sad onda sam uzeo onaj njegov swing (namera mi je bila da vidim kako radi swing) i podigao ga tipa na 50 %, selektovao sve event-e naredbom ctrl+a i pritisnuo Q (quantize), i mucak sve posivi i ne cuje se, onda sam gledao na tjubu i video da kad kvantizuju audio koriste naredbu "quantize audio", ja tu naredbu nisam nasao u s1v2, ali sam nasao "quantize on track" (valjda?:S) i to uradi to sto sam hteo, pomeri kickove na swingovane 16ine. Ne znam gde gresim, sad cu pogledati sve ovo sto si okacio. Hvala
A sto se tice drum mapa nismo se razumeli. Meni ne trebaju mape za drums, sam ih kucam, vec sam pitao da li postoji neki drum editor kao u Cubase-u sto se zove drum editor i sto sam ga okacio na slici kako ne bih morao da kucam u piano rollu  Malo sam se konfuzno izrazio ocigledno
|
Da..U pravu si..Nismo se razumeli - ti hoces da kvantizujes same audio regione a ne njihov sadrzaj..U tom slucaju, da
Quantize on Track radi posao

..
I za drum editor..Well, ne postoji dedicated drum editor kao u Cubase-u, ali ne vidim u cemu je razlika izmedju drum editora u cubase-u i piano roll-a (sem sto midi podatke pise u obliku romba a ne pravougaonika) ?
Isti efekat mozes postici u piano rollu sa kvantizacijom na 1/16 i olovkom kao alatom, zar ne ? Ako izaberes olovku za alat (freehand) ponasa se kao u drum editoru, tj. samo jedan klik upisuje midi event, a ako drzis Alt (verovatno Alt, posto je na Mac-u ekvivalentan Option), olovka se pretvori u "cetku" gde mozes brzo da ispises (ofarbas?) red nota u zavisnosti od podesene vrednosti kvantizacije. Ono sto je dobro, cetka pise i koso, ne samo horizontalno, a ako check-iras odredjenu skalu u piano roll-u pisace samo po notama te skale ako pises vertikalno, odnosno koso. Mislim da tu mogucnost nema ni jedan daw na trzistu do sada - snap to scale.. Kada namestis kvantizaciju koja ti treba i zumiras piano roll koliko ti treba, stvarno ne vidim neku veliku razliku izmedju drum editora i ovoga a sa druge strane, nisam ni dovoljno upucen u Cubase da bi mogao da to i tvrdim

..
Quote:
Originally Posted by psionic
Inserti su uvek pre fadera (sem na masteru, gde to najvise i treba) i uvek posle senda 
|
Hmm..Zar nisu inserti u svim programima pre fadera, sto je i logicno ? Send je po default-u posle fadera, ali imas i
Prefader dugme. Master ima Inserts (koji se ponasa normalno kao u svim daw-ovima) i post (koji jeste postfader insert), a ono sto malo zbunjuje jeste metering balansa..On je prefader, pa kako god pan-ujes, kanali meraca ostaju u sredini.
Sto se tice timestrech-a, zaista ne vidim potrebu za vise od 4, koliko ih ima (ako ne racunas i melodyne sa kojim mozes isto to da radis).
Od ta 4 algoritma, 3 su
z-plane elastique pro koji su najbolji na trzistu i koliko znam Logic nema ni jedan z-plane po defaultu (mora se kupiti) a Cubase (nisam 100% siguran) i Ableton Live (siguran sam) imaju samo elastique pro polyphonic algoritam, a S1 ima i polyphonic i njihov formant (Solo) i transient (drums) algo. Pored toga ima i interni audio bend. Kada se uzme u obzir da Logic ima po defaultu samo 3 algoritma - Universal, Complex i Percussive (ima i legacy algoritme ali sumnjam da su upotrebivi u danasnje vreme), to onda i nije tako lose

..
Pozdrav ljudovi