View Single Post
Old 21-10-2011, 07:35 PM   #18
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Novi Pro Tools (TDM?) hardware cards

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
Vrlo malo ljudi zna da kaze konkretno, " ej, ne radi mi to i to, to me kara, ne mogu da radim jer to i to..."
Imam samo jedno (dodu?e vi?emesečno) iskustvo sa PT9, i to mi je jedino iskustvo sa PT uop?te I vrlo je moguće da postoje re?enja za gluposti koje ću pomenuti, ali ja ih ni u Manualu (1000+ stranica) ni na Avid forumu nisam prona?ao:

1. SOLO Recimo, ako "solira?" MIDI track koji je routovan u neki virtuelni sintisajzer, taj virtuelni sintisajzer (Instrument Track) ne biva automatski "soliran". To dodu?e mo?e da se re?i solo safe opcijom na Instrument Trackovima, ali ?ta ako pritisnem SOLO Button na instrumentu (recimo Kontaktu) i hoću da čujem sve ?to je poslato u njega??? Onda valjda treba da aktiviram solo safe na svim pripadajućim MIDI kanalima... i tako dalje. Valjda su me razmazili ovi narodski programi koji automatski kapiraju sopstveni interni routing (virtuelne instrumente, grupe/auxe itd)

2. MASTER Insertna tačka na masteru koja je isključivo post fader

3. STEREO/MONO DISKRIMINACIJA ?ta to njega boli uvo za?to bih ja hteo da mi neki klipovi (regions) budu stereo a neki mono na istom audio tracku??? I za?to moram da odlučim da li je track STEREO ili MONO u momentu kad ga kreiram? Ovo je dodu?e stvar koja mi ide na ?ivce i kod Steinberga, ali razmazili su me Vegas i Reaper.

4. CLIP GAIN 'ajde, to su re?ili već u desetoj inkarnaciji programa

Nisam imao značajnijih problema sa latencijom pluginova, ali me je stra?no nerviralo to ?to kanal mo?e da se routuje direktno u AUX, osim ?to tad latencija podivlja. Kad se rutuje u isti taj AUX preko BUS-a, onda je OK. Super stvar

Pozdrav,

Vasa