Quote:
Originally Posted by euphoric
Jos vise me brine sto u komentarima nema puno kritike za njega nego ima dosta "lajkova" i odobravanja za to sto radi..
Pretpostavljam da je prevelika dostupnost muzicke opreme i softvera za produkciju dovelo do ovakvih "ekscesa", sto je i za ocekivati, ali je problem u svemu tome sto ima jako malo cenzure, filtriranja i obicno "pogresni" (citaj: ne kvalitetni) dobijaju na popularnosti i postaju "heroji mladih generacija".
Barem je tako u EDM (i hip-hop) svetu..Nema vise dobrih ideja, sve je postalo genericko i sve se stapa u isto  ..
Well, sa druge strane, uvek ima i bice i kvalitetne muzike, samo sto teze dolazi do izrazaja usled masovnosti ovih prethodnih  ..
|
Upravo to
Quote:
Na kraju, zelim samo da dodam da na termin "bedroom producing" uopste ne mislim u negativnom smislu,
|
Takodje,napolju je to sasvim normalan naziv za jednu specificnu granu muzicke produkcije koja ima svoje prohteve,standarde,drugaciji nacin rada i vrlo je masovna...i niko se ne oseca uvredjenim kada mu se kaze badroom producer,cak sta vise, taj naziv pojasnjava stvari na gomili foruma pa ne dolazi do besomucnih ITB-OTB,software-hardware itd...rasprava, jer se u sustini zna da je za electro,dance,trance i ostale slicne muzicke pravce dovoljan komp i software.Jednostavno ne mogu iz istog ugla potreba da razgovaraju Bob Ezrin,Charles Dye ili DJ Sneak i Lenny Fontana jer rade totalno razlicite stvari pa im je potreban i totalno drugaciji alat i pristup,a svi su sjajni u svom svetu.
Quote:
i hteli mi to ili ne, razvoj softvera polako ali sigurno ubija potrebu za hardverom i velikim studijima. U EDM svetu vec godinama vladaju "bedroom produceri" sa veoma dobrim izdanjima, a interesantno je da se i sacica velikih studija koja je ostala, polako seli u "sobu"  ..
|
Verujem da ti je promakao podforum Gearslutz-a ,
http://www.gearslutz.com/board/photo...tion-projects/
videces tu vec koliko se novih i megalomanskih sa nase tacke gledista studija sagradilo samo u poslednjih par godina a da ne pominjem da skoro i svi stari poput NRG koji pomenusmo nedavno jos uvek funkcionisu.Jednostavno i dalje postoji potreba za usnimavanjem sinfoniskog orkestra npm,o bendovima da nepricam,cak i kod nas je krenula ekspanzija albuma na kojima je usnimljen ziv bubanj,gitarski ampovi,gudaci itd...a sve to nemoze bez adekvatnog prostora i adekvatnog hardvera kvalitetno da se uradi jer jos uvek nije napravljen plug in u koji bi ustekali mikrofon npm

.Mislim da ce potrebe za velikim studijima biti dokle god ljudi budu imali potrebu da sviraju tradicionalne instrumente na tradicionalan nacin a verujem da ce se klaviri,gitare,violine...jos dugo drzati pod naletom tastaturi,miseva,tach padova....

i da ce na sceni uvek biti mesta za sve. U celoj prici bitno je da je u svetu razgranicen pojam muzickog od bedroom producenta i da se zna ko sta radi i kome je sta potrebno za posao i nema prepirki.Mene,narocito u poslednje vreme,kao nekoga ko voli gvozdjuriju i obozava velike studiske komplekse

, totalno ne doticu postovi ovde u kojima se govori da je sve u studiju sem kompa i softa visak koji svetluca,greje i trosi struju, jer sa tacke gledista nekog badroom producer-a,to zaista jeste tako.Sve u svemu....sam naziv BADROOM PRODUCER ce nadam se konacno i nama na forumu doneti laksu komunikaciju.
Pozdrav Euphoric.