Quote:
Originally Posted by Klavijaturist
Praktično napraviš MACHINE ROOM u kom ti stoji računar sa monitorom tastaturom i mišem i JEDAN kontrolni zvučnik. A u GLAVNOJ REŽIJI (koja ima i funkciju sobe za sviranje) ti stoje glavni zvučnici, drugi monitor od računara, druga tastatura i miš (onako kako si već nacrtao). Tako bi praktično dobio MIXING ROOM i STUDIO u jednoj prostoriji, a TRACKING CONTROL ROOM i nekakvu vrstu ostave za stalke, mikrofone itd. u drugoj.
Klavir ostaviš da stalno stoji u velikom prostoru, pokriješ ga debelom tkaninom kad nije u upotrebi i to bi otprilike bilo to.
Pozdrav,
Vasa
Pa ne znam koliko mi se to isplati, onda radije napravim jednu veliku sobu zar ne? Opet ponavljam, ja mogu napraviti oblik prostorije kakav želim. Sa mjerama kakve želim, jer se kreće iznova sve se ruši pa gradi....Nije ovo zadano da se mora poštivati oblik....
|
Mislim da ima smisla samo zbog jedne (relativno važne) stvari: da možeš slobodno da dišeš dok snimaš izvođača, da se nakašljavaš, vrtiš na stolici, češeš, mrštiš... što u slučaju kad sediš u jako malom prostoru zajedno sa izvođačem i njegovim mikrofonom (mikrofonima?) baš i ne možeš
Inače, da: bolja je jedna velika soba. Veličina sobe je važna i za miks i za mikrofone. Za praćenje izvođenja (intonacija, ritmička preciznost, izražajnost) pak uopšte nije važno kolika je prostorija.
Ako ti nije frka da provodiš vreme sa zatvorenim slušalicama na glavi, druga prostorija ti zaista ne treba. Opet, vidim da bi ipak više voleo bilo koju varijantu prostora u kojoj ne bi bio u istom prostoru sa izvođačem. Pa sam zato predložio onu sumanutu varijantu. Ali ako ti to ipak nije
toliko važno - onda nije važno
Pozdrav,
Vasa