View Single Post
Old 20-10-2011, 06:29 PM   #24
Klavijaturist
Junior Member

Default Re: Gradnja kućnog studija

Vasa, pozdrav i hvala na uključenju!

Nenade, ta crvena vrata - gobo bi se okretala polukru?no i "stvarala" prostorije. Dakle utori-vodilice u podu i u stropu koji taj cijeli gobo -konstrukciju vode polukru?no po prostoru. Stvarajući gluhu i re?iju.

Ako ipak ima? potrebu za ozbiljnom separacijom onda mo?e i treča varijanta.

?to ima? na umu?

Taj L oblik ti je zadan sa sada?njim razpolo?ivim prostorom za dograđivanje?

Ne, kao ?to sam rekao, ja ljudi ru?im cijeli stan po temelja - dakle do betonske deke i sve ponovo di?em. Zato mi i je ?ansa da napravim studio kak se spada. Ovaj L oblik mi je pao na pamet kad ste mi savjetovali jednu prostoriju - mislio sam napraviti dvije al sam uvidio da nema smisla.

Koliko shvatam čovek hoće da polukru?no okreće ceo "crveni" Y zid oko "sive ose" na crte?u. Glavni problem je u samom dizajnu tog zida sa onim (valjda fiksiranim) "bass trap" zako?enjima, po?to je realni radijus te konstrukcije veći od razmaka između ugla i zida:

Upravo to! "bass trapovi" bi se također preklapali naravno da bi pro?li ti okretaji i manevri po sobi. Mislio sam ih recimo na polovici-du?inom(bass trapa) prekrojit klavirpantima pa da se preklapaju prema unutra, ima smisla?

Ako pak ti krakovi od Ipsilon zida ne bi bili fiksirani (nego bi bili recimo kao neka dupla vrata) to bi moglo da radi, mada je malo zeznuto da se napravi.

O da, tu će bit zavrzlame sa konstrukcijom..

Nego, pade mi na pamet jedna dosta neortodoksna i radikalna ideja, zapravo vi?e brainstorm...

Recimo da ti je fiksirana konfiguracija kao na prve tri slike (dakle bez pomičnog zida i celog smaranja sa vodilicama i sličnim zezalicama). Napravi? na toj konstrukciji vrata koja stoje naspram glavnom ulazu u "studio". I u toj prostorijici napravi? re?iju za tracking.

Praktično napravi? MACHINE ROOM u kom ti stoji računar sa monitorom tastaturom i mi?em i JEDAN kontrolni zvučnik. A u GLAVNOJ RE?IJI (koja ima i funkciju sobe za sviranje) ti stoje glavni zvučnici, drugi monitor od računara, druga tastatura i mi? (onako kako si već nacrtao). Tako bi praktično dobio MIXING ROOM i STUDIO u jednoj prostoriji, a TRACKING CONTROL ROOM i nekakvu vrstu ostave za stalke, mikrofone itd. u drugoj.

Klavir ostavi? da stalno stoji u velikom prostoru, pokrije? ga debelom tkaninom kad nije u upotrebi i to bi otprilike bilo to.

Pozdrav,

Vasa

Pa ne znam koliko mi se to isplati, onda radije napravim jednu veliku sobu zar ne? Opet ponavljam, ja mogu napraviti oblik prostorije kakav ?elim. Sa mjerama kakve ?elim, jer se kreće iznova sve se ru?i pa gradi....Nije ovo zadano da se mora po?tivati oblik....
Klavijaturist is offline   Reply With Quote