Hehe, psionic ti je sa ovim BF3 dao najbolji prijedlog

...
Salu na stranu... Ja sam jednom pre nekih 4-5 godina davno rekao da u vezi svega sto ima predznak IT hardver ne mogu da se daju neke generalne preporuke, jer se to toliko brzo mjenja da je nemoguce sve ispratiti (spominjao sam milion puta da se cak i u jednoj te istoj seriji, primjerci hddova, memorija, ploca, optika, procesora mogu razlikovati...mozda ne toliko bitno za obicnog korisnika, ali se ponekad itekako znaju "razlikovati"). U skladu sa tim nezahvalno je bilo sta preporucivati, pa cu samo reci da su cak i danasnji 5400 diskovi radili manje vise ok sa audiom, dok god nema cudljivog ponasanja koji opet moze biti rezultat sitnih nekomaptibilnosti koja sa sobom nosi hiperprodukcija novih modela (sata2-sata3, 64mb kesh, los firmware itd itd sata 6

itd...) . Posebno glede HDDova se nikada ne moze reci koliko ce koji biti pouzdan, jer sama generacija koja je sama u prodaji, nije starija od 6 mjeseci, stoga je ne moguce iskustveno provjeriti da li je isti izdrzljiv na periode koriscenja od 2-3 godine (prosta logika zar ne ?

), a optrilike ista filozofija se moze primjeniti na gotovo sve komponente.
To cut a long story short, uskoro nam stizu Samsung F4 diskovi od 2TB (5400 obrtaja, ali bi trebali da su pristojno brzi cak i za sistemske diskove, iako ih mi za to necemo koristiti u ruDAWima, vec za DATA), njih cemo probati, a do sada smo od 1TB i 2TB bili zadovoljni sa Hitachi, WDBlack, Samsung F3 serijama (Seagate takodje licno imam jedan od 2TB na 5900 obrtaja i radi odlicno, s tim da poucen ranijim "opekotinama" tj crkotinama nekoliko novih diskova, nekako imam tendenciju da izbjegavam ovaj brend).
E i da. Za P5Q izbjegavati diskove preko 2TB zbog nemogucnosti butovanja sistema sa istih (2TB boundary problem).