View Single Post
Old 19-10-2011, 08:01 PM   #18
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Re: koji uzeti novi HardDisk? help

Quote:
Originally Posted by branoy View Post
pa jesu svi ti veliki 5400 obrtaja?? jel smem ja to uzeti za DAW, gde su iskusni za ovo podrucje hA??
ili samo do 1TB su 7200.. . sta je onda bolje? uzeti dva po 1TB sa 7200 ili jedan od 1.5 ili 2TB s 5400

dodato. solozabal ma i meni se ne ide na te usb . sta znam.. imam mesta posto cu izbacit ovaj od 500GB a imam za 4 mesta. tri su u njemu.
Evo ovako:

HDD 2TB WESTERN DIGITAL Caviar Black, WD2002FAEX, 7200 rpm, 64MB, SATA 3
Cena u BG je oko 130e

Sto vise obrtaja i sto vise kesh memorije - bolje performanse, ne treba vam Bill Gates da vam to kaze Ovo je BLACK varijanta, znaci za razliku od Green, nema neke power saving optimizacije i sl, nego je full varijanta sa max obrtaja i max performance...

Moje misljenje je da kupis dva manja diska jer ces moci lakse da ih podelis, nezavisni su jedan od drugog, mozes ih voziti i u RAID modu (jos bolje performanse - mada nije bas za DAW preporucljivo), na kraju krajeva, what the hell, kupi 2 x 2TB na 7200 obrtaja WD BLACK i uzivaj, ako ti pare nisu problem. Oni su SATA 3, ali su ti SATA diskovi uglavnom backward kompatibilni. Neki biosi do duse ne vide diskove od 2TB, pa ce ti mozda trebati update biosa za takve HDDove, sad cu bas da vidim na Googlu za tvoj model ploce...

USB i te eksterne varijante su OK ako ti treba neka arhiva, u tom slucaju ti ne igra ulogu da li je na 5000 ili 7000 obrtaja, manji ili veci kes...

EDIT: Evo sad gledam, ma radice to...

EDIT 2: Bilo bi pametno i da promenis graficku - evo ovakvo nesto npr:

I onda batalis ovo smaranje sa DAWovima i instaliras BattleField 3 i udri

Last edited by psionic; 19-10-2011 at 08:13 PM.
psionic is offline   Reply With Quote