Quote:
Originally Posted by quake2
Hmmmm,koliko uspevam da nadjem Studio One nema nikakve bridgeve ili sl.U 64bitnoj aplikaciji izgleda rade samo 64bitni plagovi  ,steta ako je tako jer npm lenstine iz UA nikako da upakuju UAD na 64bita i ni ne nazire se kada ce to biti a gomila kartica je u masinama.
|
Da, nema za sada svoj bridge sistem, naleteo sam bas na to na njihovom forumu, ali ruku na srce, nema ni Cubase ni PT (nema jos ni 64 bit), a Logic-ov interni bridge je meni ne upotrebiv za sada, videcemo sta ce doneti Logic X
Quote:
Originally Posted by Jan
Ja razmisljam o prelasku na Reaper (u Steinbergu se snalazim odlicno i radim sa njim od verzije VST 5, znam da su neki od vas na njemu jos od doba Atarija  ), u Pro Tools-u se isto snalazim, ali sam u glavnom bio na 7.4, sa 8 sam malo radio, sa 9 jos nisam. Vec neko vreme razmisljam da krenem da naucim Reaper i eventualno predjem na njega (jer je jevtin, kupio bih licencu, u poslednje vreme razmisljam da kupim sav softver koji koristim a ostalo sto ne koristim pobacam sa sistema), evo sad ce da me zainteresuje i Studio One  Problem je sto se nema vremena za eksperimentisanje i probanje 
|
Heh..Secam se da je i mene interesovao Reaper i da sam ga pratio jos od prve verzije a probao tek u trecoj..Utisci - program je stvarno odlican ali zahteva mnoooooogo vremena, ucenja i pre svega navikavanja (barem za mene) a ja nisam (kao i ti) imao vremena za to..Previse je stvari zakopano u menije i definitivno najmanje intuitivan DAW koji sam probao i zahteva mnogo vise ucenja i od Logic-a koji je poznat da ima "steep learning curve" (iako je meni iz nekog razloga Logic jako brzo "legao")..
Drugo, Reaper je (uz Sonar X1) DAW koji sigurno ima najvise malih sitnih detalja i funkcija koje se dodaju maltene na nedeljnom nivou, i stalno izlaze neke nove stvari koje verujem ni hardcore Reaper fanovi ne mogu isprate..S druge strane, problem je sto su svi ti detalji lose implementirani pa treba podobro kopati po menijima da se dodje do svega..Postoji i customizacija svega, ali ponekad previse izbora nije zdravo, barem za mene

..
Kad smo vec kod Reaper fanova, oni imaju veoma jak community (kao i Winamp, uostalom, ciji autor je isti) a ponekad umeju da preteruju i da budu "agresivni" sa promovisanjem Reaper-a (barem na KVR-u kojeg izmedju ostalih foruma pratim)..
Sto se tice "ucenja" Studio One-a, ne zelim da mislite da preterujem, ali ja zaista nikada nisam pogledao manual da bih pronasao ili naucio kako se nesto radi..Bukvalno je toliko intuitivan da je sve svedeno na drag'n'drop (i to u oba smera: browser-->arrangement i obrnuto) i za ono sto niste sigurni kako radi, sigurno znate -> drag'n'drop

..
Ja sam juce skinuo verziju 2, sa verzijom 1 sam malo radio tako da nisam ni blizu iskusan kao u Logic-u, a vec zavrsavam jednu traku, koju sam krenuo da probam kako radi V2 a poceo sam i drugu i podosta je uradio..
Jednotsavno workflow leti kao zmaj, sve je utegnuto i brzo, barem je moj utisak takav..Logic nisam otvorio od pre 3 dana, ali jos uvek cekam da vidim sta ce Apple uraditi sa Logic X-om koji (navodno) treba da bude presedan. Da li ce biti presedan u pozitivnom ili negativnom smislu, ne znam, videcemo. Znam samo da mi je S1V2 odlicno legao i da definitivno zelim da podelim sa vama svoje odusevljenje

..
Sve je to subjektivan stav, ali verujte mi, ako ste imalo radili na Cubase-u ili Logic-u, sigurno znate da radite u S1, oseti se uticaj Cubase-a u audio obradi i aranziranju (ipak su oni i napravili Cubase) sa novim inovativnim idejama u aranziranju i mixeru koji je za mene mozda i najjaca karika S1 (pored brzog workflow-a) a radio sam i na PT mikseru i jos kako na Logic-ovom ..
Pozdrav