Mene konkretno zanima jedna stvar koja me je kocila da upotrebim taj Studio One i zbog cega sam pribegavao Sonaru: da li su konacno ubacili neki svoj cross platform sistem - da iz 64bit verzije mogu da pokrenem 32bit vst, ili cu i dalje da se patim sa jbridgeom (kog nikako ne volem) ? U tom segmentu, Reaper je svakako neprevazidjen. Koristi i x86 i x64 ravnopravno, kao da se nista i ne desava u pozadini! Posle njega je Sonar X1, pa tek onda drugi - sa ili bez kombinacije Jbridgea

Ne znam na sta lici ova Cubaseova poslednja varijanta...
Druga stvar je SC issue. Cubase koristi svoj sistem za sidechain, Studio One opet svoj (oba, na svu srecu, rade sa VST3 standardom za SideChain), ali sta je sa gomilom dobrih VST2 pluginova koji koriste sidechain i lepo rade pod Sonarom, ali ne i pod Cubaseom i Studiom One ? Da li je tu nesto menjano ?
Sto se hardverske kompatibilnosti tice... Cudi me da u verziji 1 nema ugradjenu podrsku za Novation liniju proizvoda. Prepoznaje on lepo klavijaturu, ali mi je cudno da nema neke naprednije fore, tipa da ima preset za studio one i automap... Utoliko vise sto je Novation ustvari deo Presonusa ? Pitam se jesu li to razresili u dvojci ?
A kad smo kod Cubaje - niko nista ne prica detaljnije o 6. Voleo bih da cujem i o tome neki komentar... U momentu kad je izasao, nesto se svi uskomesali, neki ga pokupovase, ali od onda ni rec ... ?
Lepo je to sa melodyneom (upravo pogledah YT), ali Cubase ima svoj potpuno upotrebljiv pitch editor, koji je jos bolji u verziji 6, e sad, da li je taj ARA protokol put u neki svet novih vrsta plaginova, to je druga stvar...