Mrzi me sve da citam, ali generalno moze i ovo da stvori problem: -4 i +10 setovanje za osetljivost. Radi se do duse o ulazima, ali opet, izlaz M Audija bi trebalo da udje u ulaz nekog mixera/aktivnih monitora sa pravilno podesenom ulaznom osetljivoscu: Detaljnije o tome
OVDE
Evo pogledaj ovaj link, detaljno je opisana razlika u standardima, nivoima i razlikama analog VS digital - cak i previse detaljno
Proveri kako ti je u drajveru M-Audija podesena opcija za prilagodjenje na +4dBu ili -10 dBV standarde izlaznog nivoa (obicno na m-audiju pise +4 ili -10) Sigurno i na mixeru negde stoje obelezeni nivoi za +4/-10 za gain - na mom SoundCraftu npr jasno je obelezeno. Monitori takodje treba da imaju te oznake na potu za ulaznu osetvljivost - mislim, ako su neki "normalni" monitori u pitanju...
Ne mogu da nadjem kako izgleda panel za fast track, ali evo od jedne druge M-Audio karte - nadam se da ima slicnosti:
Ako ipak nema nigde da se to podesi, mozda je negde spolja, ili ga uopste nema (zakljucano je na nekom od ova dva standarda) - ostaje da na mixeru, na GAIN namestis odgovarajuci standard.
I da, jace nije bolje. Zavisi koji je odnos signal/shum, a siguran sam da ide u prilog M-Audija u odnosu na analogni mikser. Pojacavanjem m-audija neces znacajno pojacati sum, dok pojacavanjem miksera - verovatno hoces.
Vezano za jacinu - analogne sprave mozda mozes da teras iznad "nule", ali je sta sa materjalom ? treba ga snimiti negde, a ako preopteretis nosac zvuka, dobices ili distorziju ili neupotrebljiv master, zato su ti standardi izlaznih nivoa i izmisljeni. Sve se na kraju svede na taj odnos signal/sum - koji nesumnjivo ide u prilog digitalnim spravama. E sad, u druge nesavrsenosti koje digitalni domen donosi, necu da ulazim.