Pozdrav svima!
Zadnji tjedan čitam va?e postove i komentare u vezi gradnje i konstrukcije studija i pripremam se malo vi?e ući u materiju, save-am dosta stvari koje pi?ete i lagano proučavam. Planiram nabaviti i Bilanovu knjigu pa u skladu s njom i nadam se uz va?u pomoć izvesti projekt gradnje kućnog studija.
Pa eto, molim vas za savjete, ako trebate bilo ?ta vezano za glazbu - tu sam - no izolacija i akustika mi nije jača strana.
Dakle muzičar sam, dugo se bavim glazbom, sviram snimam...You name it!
I sad imam ?ansu konačno napraviti prostor-tj studio za sve svoje potrebe.
?ivim u potkrovlju kuće sa dva kata, koje će se u potpunosti renovirati. Dakle kompletno ru?iti do deke te ponovo dizati. Tlocrt je 10x12 plus terasa 20ak kvadrata. Po?to smo i ?ena i ja muzičari slo?ili smo se da se "oduzme" 18 kvadrata stana te se po mogućnosti - tj mojim ?eljama, naprave dvije prostorije - re?ija i gluha. Primarna stvar mi je snimanje klavira, koji bi stavio u gluhu - polukoncertni - 160x140cm, te naravno vokala gitara....mo?da stringse,brass...sve osim bubnja-naravno. Mnogo pitanja imam, no za sada biste mi puno pomogli sa jednostavnom (vama) stvari. Mo?e li se od 18 kvadrata napraviti kvalitetan, tj kvalitetniji studio. Koje bi po vama bile mjere prostorija? Visinu jo? ne znam jer smo tek u pregovaranjima sa gradom, skupljamo dozvole i elaborate, no po svoj prilici neću moći preko 250-260 cm....Također za kosine - ne znam. No radim na tome da bude ravan krov.
Dakle najva?nije su mi mjere prostorija. Vidio sam da bi trebalo izbjegavati kocke, pravokutnike....i bila je ona formula po kojoj se radi izračun, no treba visina.. Imajte na umu izolaciju, dakle mislio sam zvučno izolacijsku opeku i...tervol - ako se ne varam kamena vuna koja ide na onaj ro?tilj...pa jo? knauf....
Puno hvala.