View Single Post
Old 09-10-2011, 05:15 PM   #87
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Umro Steve Jobs...

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
........
P.S. @boggy: a ništa o mišu?
Napisao sam jednom i obrisao, preterano me prizivas u debatu iako ti je apsolutno jasno sta zelim da kazem... SJ nije izmislio misa, sto se moze procitati cak i na vikipediji, ali ga je prvi priblizio ljudima. Ne znam koliko si pratio patente, ikada. Ja jesam zadnjih godinu i po dana, posto sam imao dilemu oko necega. I patent je nista, ako ga ljudi ne prihvate. Isto kao pesma.. moze biti remek delo, ali je nista ako je niko ne slusa i ako se ne svidja ljudima (neko se ne mora sloziti sa mnom, ali to je moje misljenje).

Tehnickom razvoju je potrebno uvek vodjenje da bi isao u pravom smeru, u smeru najboljem za trosenje energije. Google patents je jedna i smesna i tuzna OPOMENA ljudima da nije sve u inovatorstvu, cak je inovatorstvo BEZNACAJNO ako ga niko ne priblizi krajnjem korisniku i od toga napravi ozbiljan posao. Samo imati papir patenta NE ZNACI APSOLUTNO NISTA ako ga cak niko ni ne zloupotrebljava... to je potpuno bacena energija u besmisao, jer niko to ne radi iz pukog entuzijazma... da se razumemo.

Znaci... bez pravog vodjstva NEMA tehnickog razvoja, ma kako sposobni konstruktori, inzenjeri, menadzeri, itd.. bili u nekom okruzenju. Bio sam, prosao i video bas TO u jednom delu svog zivota. Video sam kako se ekipa sposobnih ljudi rasplinjuje u svakojake digresije u zbog vodje koji je bio konfuzan, netalentovan i bez ideja (bez vizije, ukratko!)
Zao mi je, ali ova sprdacina ne stoji. Steve Jobs stoji iza najveceg dela korisnih olaksica u racunarskoj tehnologiji koje su ljudi PRIHVATILI zbog njegovih napora i poteza, to je moje misljenje, nisam od juce i nemam razloga da menjam to misljenje. Takodje jako dobro znam da je iza krucijalnih izuma u ovoj tehnologiji upravo Xerox, ali u popularizaciji ga nisam primetio... a o tome je ovde rec.
Kao sto si mogao da primetis, SJ ispracaju obicni ljudi, a ne inzenjeri i konstruktori... malo je neodmereno ih sve proglasavati ovcama i retardiranim budalama... takodje nije moguce da su svi neiskreni.

I dalje ne kapiram odakle ovolika negativna energija... ali dobro... to smo mi... sto rece DaBear.

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)

Last edited by boggy; 09-10-2011 at 05:49 PM.
boggy is offline