okej. malo mi se razbistrila glava pa dajte mi ju jo? vi skroz razbistrite.

dodao sam jo? RNC, super stvarčica.
sad, definitivno ne bih i?ao na distressor ili neki drugi dinamički outboard,
jednim dijelom zbog RNC-a, a drugim dijelom zbog toga ?to me bode u oko već dulje vrijeme konverzija AD/DA.
Dakle, imam Presonus FP10 i sve je vi?e manje okej s njim nego imam osjećaj kao da ne mogu napredovati u mixu zbog dotične kvalitete konverzije, a bonus tomu mi pridodaje ?to dosta toga procesiram OTB pa na nekim kanalima, a čak i buss-evima prođem DA-AD dva, tri puta i tu mi se čini kao da se su?ava rezolucija na neki način. sve postane nekako ukočeno i u visokima hrapavo.
pa sam mislio sljedeće:
ILI kupit hi-end dvokanalni AD/DA pa s njim usnimavati sve nakon bubnja
i njega koristiti za vi?estruko konvertiranje za procesiranje
ILI kupiti hi-end osmokanalni AD/DA pa rije?iti na taj način svo snimanje/monitoring/procesiranje...
ova druga varijanta mi se čini jako puno skuplja po?to sve ?to mi je zapelo za oko od konvertera koji su hi-end su samostalni pa treba jo? kupovati kabla?u i neku karticu za povezati ju sa DAW-om tako da ako mi mo?ete preporučiti neku varijantu za taj slučaj, a da je u nekom okviru između 1500-2500 dolara.
samo ?to me jo? kod dvokanalnog konvertera muči konekcija.
da li bi se moglo to izvesti ovako...uzeo sam primjer da kupujem Rosettu 200
ali ako ima ne?to u tom rangu, a da se mo?e jednostavnije/bolje spojiti molim vas da mi preporučite..
kod mixanja ITB:
FP10----spdif out----Rosetta spdif in---XLR out-----monitors
mislio sam tako spojiti zbog toga ?to sigurno Rosetta ima bolju DA konverziju pa će i monitori bolje raditi.
kod procesiranja to jest koverzije DA-AD:
FP10----spdif out----Rosetta spdif in---XLR out---OUTBOARD---Rosetta XLR IN---spdif out---FP10 spdif in
za monitoring kod procesiranja: PF10---1/2 out---monitors
kod snimanja:
Rosetta XLR in---spdif out---FP10 spdif in
ne mogu naći informaciju da li kod Rosette ili nekog drugog konvertera dolazi u obzir da istovremeno rade i spdif priključak i analogni canon/jack
bio bih jako zahvalan ako bi mi mogao netko pomoći u vezi ovoga!