View Single Post
Old 04-10-2011, 04:50 PM   #8
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Default Re: Digitech Vocalist live?

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
Sprava nije kvarljiva niti je fragile ili nesto tako, uz duzno postovanje Arthurovog misljenja.
Znam jaaako puno ljudi koji je koriste, i stari i novi model, i te male xt, gxt i midi "kocke".

Mozes namerno da skaces po spravi i tako eventualno naneses stetu, ali je vrlo pregledno i jasno gde se gazi i nije mekana i lomljiva, kao ni jedan TC proizvod, naprotiv...
Struja na bini je razlog crkavanja goooomile uredjaja, pojacala,efekata,svega zivog, pa je cool uloziti 20-tak € u kabl sa zastitom, ako se vec tako zaradjuje!

Mikrofonija je stvar znanja podesavanja uredjaja i rada sa live zvukom...

Imas i onaj model "voicelive touch" ili tako nesto koji rucno kontrolises itd...

Uostalom, obidji distributere,(po novom zakonu imas pravo na garanciju od dve godine), isprobaj, pitaj ljude koji aktivno koriste taj uredjaj kako su zadovoljni i to je onda najbolja procena...
apsolutno.. moracu tako.. a touch mi ne odgovara jer sviram gitaru i pevam u isto vreme shto je dovoljno komplikovano samo po sebi (hendrix, mayer itd) pa mi treba bash neka pedala na koju ne moram da mislim samo zgazim i radi..

Quote:
Originally Posted by BozaMaxi View Post
Ja koristim TcHelicon VoiceLive vec par godina,i prezadovoljan sam... Naravno,treba dosta vremena da se podesi da radi bas kako treba... Problem sa mikrofonijom sam imao u pocetku,dok nisam skontao da na zivoj svirci kompresor ne moze da ima ratio 4:1 i treshold - 25,jer onda kupi sve zivo sa strane... Polazim sa nekih 2:1 i -10,pa dodajem koliko mi dozvoljavaju uslovi u datom trenutku... Onda podesim gejt da hvata samo dok pevam,i nikakvih problema vise nema... Prateci zvuce dosta prirodno,gotovo bez ikakvijh dodatnih podesavanja... Ja sam ga isprogramirao po skalama,a koristim par preseta i preko midija klavijature... Nikad nisam povezivao na gitaru,tako da ce to morati da te posavetuje neko ko ima iskustva sa tim... Efekat odlican, TapTempo ooogroman plus... Malo sam se igrao,pa namestio i HardTune... Jedino sto mi fali jeste chorus... Ali,ne moze bas sve za te pare...

a kako radi pitch korekcija? jel primetna? jel precizna?
hvala puno!

Last edited by HeatMan; 04-10-2011 at 04:53 PM.
HeatMan is offline   Reply With Quote