View Single Post
Old 02-10-2011, 09:32 PM   #6
ELEKTROIVO
Member

ELEKTROIVO's Avatar

Default Re: Kondezatori za rekapiranje...gde kupiti

Quote:
Originally Posted by sasaristic View Post
Hvala na ponudi , cenim kao da si mi ucinio.
Imam jos neke nedoumice......prva je.....kad znas da li uopste rekapirati?
Na Studeru (169) , svi kondenzatori deluju jako dobro.barem na oko.Na RFZ preampu i nekom starom Seinhaiser (m101) mixu , ciji mi se preampi i inace najvise svidjaju zbog jake saturacije , situacija i nije tako dobra , ali se plasim da novi kondenzatori ne naruse karakter.Kakva su tvoja iskustva?

pozz

na uho je to dosta subjektivno i nezahvalno. Ako ti sprave ?ume, mo?da čak i bruje, čini ti se da fali low enda ili ima? osječaj "kao da je neko bacio deku preko zvučnika" onda je vrijeme za rekapiranje.

Bilo bi zanimljivo izvaditi poneki kondenzator i napraviti testove (dakle, iznos kapaciteta, ESR, struja curenja, struja brujanja i slično).

kondenzatori kad ih kupuje?, obično imaju vijek trajanja 2-5 tisuća radnih sati (to ej deklarirano u datasheetovima i odnosi se na rad po specfikaciji). u praksi ej to jako malo, ali i kad prođe to vrijeme, kondenzatori rade dobro, iako malo ispod specifikacije

ovako... kad ne?to idem rekapirati, obično malopovećam vrijednosti kapaciteta (ako se u ovo upu?ta?, nemoj to raditi napamet... ja osobno ljepo napravim simulaciju i onda na jednom modulu to tako napravim za probu... treba biti oprezan, jer se sa promjenom kapaciteta mo?e naru?iti karakter uređaja, ali generalno iz iskustva znam da povećavanje kapaciteta u veznim kondenzatorima kao posljedicu ima či?ći low end) i obavezno biram kvalitetne kondenzatore sa niskim ekvivalentnim serijskim otporom (low ESR).
koristim 3 vrste kondenzatora, ovisno o tome ?to mi je taj tren dobavljivo Panasonic FC, Panasonic FM i Elna Ceraphine