Re: Mekoninov future studio
Kao prvo logicno resenje mi deluje da bi trebalo pregraditi prostor ispod kosog stepenista. Tu bi eventualno mogao napraviti ostavu ili vocal booth, u buducnosti. Tada bi jedini "neprekinuti" zid bio onaj nasuprot ulazu, koji bih mogao da tretiram apsorberima i sa dva superchunk-a u uglovima. Medjutim, tu imam problem sa stepenistem ispred ulaza u toalet, ne znam da li ima smisla tretirati taj cosak od stepenista do plafona za razliku od drugog koji bi bio od poda, to sigurno nije dobro za stereo sliku...
Takodje po toj orijentaciji, moj sweet spot ce biti postavljem malo ispred stepenista, okrenut ka ulazu. Na koji nacin bih mogao da tretiram tu stranu prostorije? Prva stvar koja mi pada na pamet jeste da stavim podnostojece apsorbere iza zvucnika. Druga stvar jeste pregradjivanje i te strane, ostavljajuci prostor za vrata, ali gubeci mnogo na prostoru. Naravno ja sve ovo pricam na osnovu logike DIY tretiranja ostalih project studija, koji su svi mahom prostorije pravilnog oblika.
Uz to, ne znam kako da pristupi racunanju room modova ovakve prostorije, s obzirom da su prvih 80ak cm od ulaza izdignuti 70 cm u odnosu na ostatak prostorije.
|