View Single Post
Old 30-09-2011, 12:58 AM   #16
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Default Re: Roland Juno Stage

U tom cenovnom rangu najbliže tome si imao do skora Kurzweil PC3 (+1300€) ali je on po meni i previše težak (17kg). Prestao se proizvoditi doduše tako da ga jedino možeš naći polovnog ili ako je negde zaostao na lageru.

Imaš i Yamahu MoX8, koja ima klavirske dirke, audio interfejs, totalnu integraciju sa Cubaseom i Motif XS u sebi i teži oko 15kg. Ali ima samo 64 polifoniju, što je po meni premalo za ozbiljan rad ako će to biti osnovni instrument. A i pitanje je koliko je "u rangu" pošto je oko 1500€.

Tako da u tom nekom rangu, slažem se da je Juno Stage verovatno najoptimalniji izbor, pogotovu ako ti 61 dirka nije dovoljna. Da nisam kompletirao priču sa ROMplerima verovatno bih i sam opet uzeo Juno Stage. Koristio sam ga oko godinu dana i osim MIDI CC# implementacije stvarno se ni na šta drugo ne mogu požaliti kod njega. Čak je i po pitanju SRX proširenja sasvim bogato opremljen sa 2 slota. Moram priznati da ne razumem odluku da tehnički najjači model Junoa povuku iz prodaje, ali dobro, valjda bi bio konkurencija Jupiteru zbog 76 dirki.
wladymeer is offline   Reply With Quote