Thread: Kurzweil PC3K8
View Single Post
Old 29-09-2011, 10:56 AM   #2
tuomas
Member

Default Re: Kurzweil PC3K8

Quote:
Originally Posted by Synclavier View Post
... Posle nekoliko dana (i brda obaveza) primecujem da je rasprava i razmena misljenja i dalje ziva i to me raduje. No, koliko vidim "bocni efekti" su izgleda neizbezni i bas zbog toga se i sve redje javljam ili postujem nesto novo, cak i kad pomislim da imam da kazem ponesto korisno...

Ukratko:

Ne vidim razlog zasto bi trebalo da "zaradim motku", ako (bar iz mog ugla) delim neku informaciju sa kolegama i govorim o dobrim i losim stranama neke sprave iz svog iskustva... Neka mi neko da bilo kakvo suvislo objasnjenje za to.

Zasto bi merilo "profesionalnosti" trebalo da bude prisustvo C3 (ili neceg slicnog) na bini? Presmela tvrdnja, mislio sam da se racunaju samo muzika i "isporuceni" zvuk, ideja, a ne lozenje na formu van sadrzaja... Da ne pominjem da Hammond XK (posebno 2 i 3) kao i XB serija su sve samo ne amaterski instrumenti...

Ne znam na koga se mislilo u tvrdnji da postoje ljudi koji su placeni ili imaju neki drugi benefit od toga da ovde na forumu javno "vole" Kurz... Moj jedini benefit je sto imam priliku da ga koristim, na svoje zadovoljstvo... A, ako cemo otvoreno (a, da ne bude reklama), sa ljudima iz Artista sam godinama u dobrim odnosima, "stara musterija" koja je mnogo toga pazarila i valjda zasluzila i poneki popust i ima saradnju sa njima na obostrano zadovoljstvo i korist. Kada bih sad nabrajao sve sprave koje sam tamo nabavio, bio bi to pooodugacak spisak... Eto, zapalo je da sad pohvalim spravu koja je u njihovom prodajnom asortimanu - ukratko, prava "placenicka misija"

To sto sam korisnik Kurza, ne znaci da nisam u "ljubavi" sa ostalim firmama i spravama - naprotiv. Malo sam povucen za jezik, ali ne bih da sad licitiram brojem i tipovima sprava od ostalih proizvodjaca koje koristim, jer bi licilo na nesto sto mi se bas u ovom topic-u ne svidja.... A, i sRce bi sigurno imao adekvatan odgovor na takvo "k******e" (naravno, salim se)...

Staz u programiranju i tweak-ovanju raznih sprava i da ne pominjem. Samo vreme koje sam proveo u tome uporedivo je sa duzinom karijere nekog mladjeg kolege sa foruma, da ne budem neskroman, ali cisto da se zna da nisam sklon "ekspertizama na brzaka"...

Ipak, okreni - obrni, mislim da je za kolege koje, eventualno, razmisljaju da probaju Kurzweil ovde bilo i korisnih informacija i to od ljudi koji ga podugo i kvalitetno koriste, a i od onih cijem senzibilitetu nije blizak.
Ljudi iz Artista su normalni ljudi i veliki profesionalci,i drago mi je da sada cujem razlog zbog koga se krzw hvali. Znaci dat je popust da ga neko reklamira i pise dobro o toj spravi,i to je dobra stvar po meni! Ja se sa time nikako ne mogu sloziti,da je to dobra sprava,koja dobro zvuci i radi samo u sobi kada si sam... Naravno da je za mene nedopustivo da jedan takav bend,sa takvom svetskom zvezdom svira "clon",i to clon druge lige! Ne bih se slozio ni sa tim da su hammond xk2,xk3 i xb2 dobre sprave,vec solidne. xk3c i nord stage 2 su nesto dgrugo,imaju najbolji i najverniji zvuk hammonda ikada. Naravno,nord stage 2 prednjaci u svim segmentima u odnosu na krzw i koronosa,jos ako mu dodas Jupiter 80
tuomas is offline   Reply With Quote