Quote:
Originally Posted by AudioStorm
Everlast je radio recimo silicone science-u master za njegove trake (tj na dvije koliko se sjecam) i upravo imaju tu "boju" basa!
Kako doci do nje? 
|
Platis Everlastu da ti odradi to!
Enivej, cini mi se da je sam kik vec imao dobar sound (dosta davno smo to radili). Trebao bi da pogledam sta sam radio konkretno tamo, ali obicno "razbijem" kick na nekoliko fader-a pa onda odradim pojedinacno na svakom onaj deo koji mi treba - lows, mids, highs. Posle toga saberem sve na jedan fader i doziram levele svakog u zavisnosti kakav mi sound treba. To je tzv. multing. Znam samo da nisam menjao sound kicka - to je 100%.
Moj konacan savet ti je da nadjes neki kick koji je najpriblizniji tome koji trazis. Odabir sounds-a je 80% posla! Koliko vidim opet postoje zablude o masteringu i kakva ocekivanja ljudi imaju od istog. Razlika izmedju nas, obicnih smrtnika i pro producenata je u tome da oni nemaju lenjost nego biraju svaki sound da se super uglavi - ne uzme sound s kojim nije zadovoljan pa onda ocekuje da ce mu mastering to srediti nego, ako treba radi i po nekoliko nedelja na tome da pronadje to sto mu treba/odgovara.
Poz