Nije. Postojao je Fantom Xa kao light verzija i jo? Juno-D koji je vi?e bio kao pandan Korgu X5D sa pojedinim Fantom zvucima.
Roland je od Juno G serije (posle iza?li jo? Di, Stage i Gi) re?io da sasvim "izmuze" Fantom X engine a uz to i da sakupi malo kajmaka na legendarno ime. U su?tini njihova politika je da imena modela ne treba da imaju neki kontinuitet po pitanju zvuka već po pitanju onoga ?ta su u datom trenutku predstavljali. Kako je po njima 80tih Juno bio "finansijski pristupačniji" od Jupitera tako je ime Juno ponovo iskori?ćeno kao ne?to ?to je pristupačnije od Fantoma.
Po?to je Juno Stage iza?ao iste godine kad i Fantom G konverteri su verovatno identični kao na Fantomu X koji je u to vreme prestao odavno da se proizvodi a kako su izbacili Fantom G opet su onima koji tra?e vi?e ostavili "?argarepu ispred nosa". Tu priču mi je otprilike potvrdio i jedan programer koji je do?ao nakon toga da radi za Roland rekav?i da Juno Gi (model koji je iza?ao godinu dana posle Juno Stagea) ima "bolje konvertere od Fantoma X ali slabije od Fantoma G".
Tako da, ako na nedostatak 16 padova sa desne strane, 2 dodatna SRX pro?irenja i semplera gleda? kao LE verziju da, ali po pitanju samog enginea 99% sam sigruan da je identičan. Ista polifonija, ista efekt sekcija, 95% istog waveforma, čak ima? i line/XLR combo input sa fantomskim napajanjem, vocoder, USB MP3/WAV/MIDI plejer vi?ka u odnosu na Fantom X
Inače, postoji i modul verzija Juno Stagea koja se iz nekog razloga zove Sonic Cell - ujedno je i audio interfejs i vidjao sam da ga neko za sasvim po?tene pare prodaje polovnog.