View Single Post
Old 24-09-2011, 11:25 PM   #25
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Nova "gluva soba" - bez plafona?

Quote:
Originally Posted by Miha Blaze View Post
......
Bogi, da li mozes da mi nadjes neki naucni rad koji se bavi tom tematikom izolacione moci pregrade, nisam cuo da je za vishe frekvencije obrnut slucaj... cisto da budem u toku, jer sam ja ucio suprotno... Kapiram da se teorija menja vremenom, a ja nisam obavesten...
Evo ti par na brzinu:
"Sound Insulation of Foils and Membranes", L. Weber, S. R. Mehra, Fraunhofer Institute of Building Physics (IBP), Stuttgart

"A Simple model of the sound insulation of gypsum board on resilient supports" Bradley, J.S.; Birta, J.A., National Research Council Canada

Quote:
Originally Posted by Miha Blaze View Post
Bogi, sta ti predlazes, sta da uradim, mislim da ce taj sendvic moci da izdrzi konstrukcija, jer su to grede 20x20cm drvene... one nose plafon koji je lagan jer je od dasaka i malo lesonita...
...
Onda stavi otprilike to sto ti je quake2 opisao, zameni OSB sa gipsanom plocom, dobices odlicnu izolaciju iznad 300Hz (glas i nadalje)... bubanj i bass ce da ti cure... i to ti je kompromis.... stanje ce da bude bolje ali nece biti idealno

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote