View Single Post
Old 24-09-2011, 11:10 PM   #4
Miha Blaze
Senior Member

Miha Blaze's Avatar

Default Re: Nova "gluva soba" - bez plafona?

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Pa ?ta ga znam, cenim da bi smanjenje "buke" u samom prostoru pripomoglo re?enju preno?enja iste te buke ka kom?iluku...

Ja to gledam onako seljački (muzikantski) - galama koju u samom prostoru napravi bubanj diktira glasnoću svih ostalih instrumenata. Ergo, kada bi soba kao takva bila bolje kontrolisana po pitanju reverberacije mo?da ni basista ni gitarista ne bi morali da se "?rafe" ko nezdravi, pa bi u startu ukupna proizvedena buka bila manja. I tako redom. A mo?da sam proma?io i temu i vek (ovo drugo garant jesam ).

Pozdrav,

Vasa
Apsolutno si u pravu, akusticki uslovi ce biti sredjeni do neke mere... basevi su vec "sredjeni" jer ih dosta ode napolje i ne vrati se preko plafona ))
Ja ne mogu da budem baba roga i da trazim ljudima da se stisaju )
A pogotovo to ne mogu da radim na snimanju, kao, sviraj tise da ne smetamo komsijama malo je glupo... stoga gledam da uradim ono sto mogu da popravim tu izolaciju ka spolja

Bogi, da li mozes da mi nadjes neki naucni rad koji se bavi tom tematikom izolacione moci pregrade, nisam cuo da je za vishe frekvencije obrnut slucaj... cisto da budem u toku, jer sam ja ucio suprotno... Kapiram da se teorija menja vremenom, a ja nisam obavesten...

Bogi, sta ti predlazes, sta da uradim, mislim da ce taj sendvic moci da izdrzi konstrukcija, jer su to grede 20x20cm drvene... one nose plafon koji je lagan jer je od dasaka i malo lesonita...

Poz!