Thread: Kurzweil PC3K8
View Single Post
Old 24-09-2011, 11:40 AM   #65
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Default Re: Kurzweil PC3K8

Quote:
Pa da,lepo receno,krzw su "koristili", ali ja pricam o danasnjem zvuku,ne o istoriji.
Pa eto, amateri poput Andrew Lloyd Webstera, Joe Carina, Amande Palmer, Jordan Rudessa, Brian Ferryja, itd. je i dan danas koriste a da uopšte ne stoje potpisani u njihovom endorser programu. Čak je Kurzweil kao firma koja pravi synthove nastao u formi opklade sa Stevie Wonderom. Ali dobro, slepac, šta on zna

Za horove na Jupiteru se slažem da je neobjašnjivo. Neobjašnjivo je da sprava od 3000€ ima horove kao Fantom G koji je pritom u toj kategoriji bio najgori od svih workstationa. Neobjašnjivo je i to da nisu ubacili sve zvukove sa SRX proširenja pa imaš taj apsurd da i najjeftiniji modul iz JV serije, JV-1010 koji je nastao pre 2000te ima bolje horove nego sprava od 3000€.

A što se tiče zvuka klavira, treba razlikovati autentičan zvuk klavira i zvuk klavira koji u okviru benda izlazi dobro. Kronos ima autentičan zvuk klavira sa svim manama i prednostima koje klavir kao akustičan instrument ima u sebi. Kako izlazi u mixu, ne znam, ali znam da je Kronos simulaciju klavira na workstationu odveo korak dalje. Takodje, da bi izvukao maximum od instrumenta po pitanju klavira, treba koristiti one modele gde postoji hammer dirka. Svirati klavir na "synth action" dirkama (ili ne daj bože Triton Le/TR/X50/X5D/PA80 itd) i komentarisati zvuk klavira je apsurdno jer tehnika i otpor kojim sviraš ne odgovara onome šta bi primenio na pravom klaviru. To je kao da sviraš akustičnu gitaru na električnoj sa nekom simulacijom. "Završava posao", ali to nije to.

Uzmi poveži MIDI Jupitera 80 na Nord Stage koji imaš pa sviraj klavir. E, čak ni to nije prava refrenca pošto imaš waterfall dirku koja je namenjena za hammonde a ne za klavir, ali će osećaj sigurno biti bolji.

A za pare koje bih dao za Jupiter 80, kupim Kurzweila PC3K7 (76 dirki) i još mi ostane za polovnu Andromedu preko

Last edited by wladymeer; 24-09-2011 at 11:49 AM.
wladymeer is offline   Reply With Quote