Quote:
Originally Posted by Miha Blaze
Nenade, ajd molim te za mene napisi kako bi ti resio izolaciju plafona (da je sto veca izolaciona moc, sto manje da izlazi zvuka napolje)... imam gotovo identicnu situaciju kao sto je ovaj studio (drvene grede na plafonu, na kojima su daske debele 2,5 cm naslagane i to sve prekriveno slojevima lesonita) iznad toga ima i neki kosi krov sa crepom, sto dodaje malo na izolaciji...
Treba mi odgovor sto pre, posto sam imao ideju da spustim plafon malo knauf kartonskim plocama a iznad njega da postavim 10cm neke guste kamene vune... 80 ili 120kg/m3...
Koje bi bilo tvoje resenje?
Pozdrav!
|
Napisacu ti sta sam ja planirao,a Nenad ce vec reci svoje misljenje.Na dasku ides sa najlonom ili folijom za te namene da bi se zastitio od eventualnog prokisnjavanja ako je nema odozgo.Posle toga gipsana ploca,pa OSB ploca,pa kamena vuna 15 ili 20cm,pa opet OSB i opet gips a najbolje sve to poduplano (sem kamene vune) ako imas mesta.Onda unutrasnja akustika,viseci drveni rostilj 10cm odvojen i u njemu azmafon da se nebi davili u prasini i preko platno ako je rezija u pitanju...ako je recording room,onda kao finis brodski pod ili sta si vec planirao.Pozzzz