Dakle prosirujemo se malo, uzimamo i prostoriju pored naseg studija...
Dimenzije sobe su 5,9 x 6,2... plan je da to bude nova "gluva soba"
Glavni problem pored akustickog tretmana jeste sto soba gotovo da nema plafon, to je prizemna gradjevina, na visini od 3m su grede drvene koje drze daske koje imitiraju plafon (svega par cm debljine) iznad dasaka je lesonit a iznad lesonita je kosi krov sa crepom... dakle plafonska izolacija je skoro nikakva kako je poboljsati???
Moja ideja je bila da spustim (najmanje koliko je potrebno) plafon (grede su na visini od 3m a lesonit, tj daske, kvazi plafon na 3,2m) knauf gipsanim plocama pa onda da iznad knaufa naslazem kamenu vunu velike gustine (desetku) kako bih imao sto bolju izolaciju te nazovimo pregrade tj plafona... Ima li neko bolje a jeftinije resenje???
Drugi problem je delimicno i resen a to je akusticka obrada prostora...
Namera mi je da skratim prostoriju "vizuelno" zavesom gustom naboranom za 1 m a da u taj prostor ostavljam visak opreme, instrumente i neke slicne stvari jer za tako nesto nemam prostora negde drugde u studiju...
Sledeca ideja je da se naprave modularni paneli, po uzoru na Mike Valea, jer to nije moj prostor, pa bi bilo lepo te panele nositi sa sobom jednog dana
Ne zelim da ta gluva soba bude previse umrtvljena, zelim je samo malo ugusiti, a da ostane zivahnija... Koju kamenu vunu preporucujete, mislim na gustinu za te panele? Sto se tice broja panela, pravicu ih sve do trenutka dok mi se ne ucini da je dovoljno ziva a opet dovoljno mrtva (metodom slusanja i probanja)
Evo i svezih cena:
Knauf:
P - 75kg/m3 947 din/m2
PVF - 80 kg/m3 1160 din/m2
TF - 100 kg/m3 1290 din/m2
T - 120 kg/m3 1490 din/m2
KRD najgusca, po njoj se moze i gaziti ili oblagati fasada 200 kg/m3 1821 din/m2
Plus, da li neko zna gde u Beogradu moze da se kupi tkanina kojom bih prekrio te panele, za sad sam se odlucio za CRNU boju panela tako da ce i tkanina biti crna.
Za nedelju dana pocinju radovi, tako da molio bih za neke "hitne" savete

)
Pozdrav!