View Single Post
Old 22-09-2011, 09:19 PM   #3
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Default Re: Roland Juno Stage

Imao sam je nekih godinu dana, bio sam jako zadovoljan kako je radila, ali sam dobio korektnu ponudu i odlučio da ipak mogu i bez nje iako i dan danas tvrdim da je to najoptimalniji synth sa 76 dirki na tržištu. Lagan sa više nego pristojnim zvukom i sa mnogo opcija. Verovatno najbolji odnos praktičnost-cena-kvalitet.

Quote:
Interesuje me kakav joj je zvuk u poredjenju sa Fantomom?
Zvuči isto kao Fantom X. Čak je od Juno serije, Juno Stage po pitanju internih waveforma najbliži onome što ima Fantom X.

Što se tiče zvuka - klasičan Roland sa svim prednostima i manama. Pogotovu što još na sve to imaš dva slota za SRX proširenja, dodatni ulaz za vokal ili neki drugi instrument sa zasebnim reverbom/delayom i kontrolom jačine (a ako te bude zanimalo, postoji i zaobilazni način da iskoristiš celu FX sekciju klavijature). Čak se može koristiti i kao ritam mašina i uživo pošto dozvoljava da menjaš zvuk a da bubanj ostane nepromenjen. Još da ima dual arp pa da jedan ostaviš za bass pratnju i milina

Jedino ako ga planiraš kao MIDI kontroler, imaj u vidu da iz nekog razloga nijedan kontroler na njemu neće poslati CC# preko 90 što je stvarno šteta s obzirom da se ne proizvodi više i neće biti updatea koji bi to regulisao.
wladymeer is offline   Reply With Quote