Thread: Kurzweil PC3K8
View Single Post
Old 22-09-2011, 12:27 AM   #37
Synclavier
Moderator

Synclavier's Avatar

Default Re: Kurzweil PC3K8

Sad se setih i ovoga... Mala digresija koja to u stvari i nije...

Juce sam bio na koncertu Bryan Ferry-a i da ostavimo sad po strani "recenziju" koncerta meni jednog od najdrazih art rock autora/izvodjaca...

Da bih skratio, fokusiracu se samo na keyboard setup koji se mogao videti na bini. Inace, sviralo je dvoje klavijaturista (gospodjica je svirala i sax) i sam Bryan.

Prisao sam najblize sto sam mogao i uspeo da primetim sledece: akusticni klavir ( za ovu pricu nebitan model), Hammond XK-2, Moog Voyager, Nord (komada - 2); jedan Electro (ostavljam malu mogucnost da je bio i kratki Stage jer mi je bio malo daleko) koji je svirao Bryan (uglavnom CP80, Wurly i Rhodes deonice) i jedan Wave koji je svirala gorenavedena sarmantna gospodjica i gle "cuda" Kurzweil (komada - 2); i to jedan PC3K8 i jedan mozda "samo" PC3X, nisam mogao dobro da vidim, a koji su "odradili" oko 50% keyboard zvuka.

Dakle, "amaterski" instrumenti za "amatersku" druzinu, bas su se nekako nasli...

Onaj Hammond i Nordovi ( mada nisu iz onih serija koje "valjaju") su im valjda sluzili da malo poprave utisak i pred sobom i pred drugima, i sebi daju malo vecu "tezinu"...

Last edited by Synclavier; 22-09-2011 at 12:28 AM. Reason: slovna greska
Synclavier is offline   Reply With Quote