Citajuci druge thread-ove , ocekivao sam upravo ovo sto je Boggy napisao , a to znaci da smo na odlicnom putu da se stvari uproste i konkretizuju!!
Samo jos da resimo jednu nedoumicu...??
Quote:
Originally Posted by boggy
Za iole pristojan tretman niskih frekvencija u sobi treba odvojiti debljinu od oko 20-40cm za sve zidove i plafon, za panele debljine 10-20cm sa vazdusnim zazorom iza od oko 10-20cm, plus SC bass trapovi u svim uglovima.
.
|
Da li ovo znaci da sve zidove i plafon treba prvo "tretirati" recimo kamenom vunom - azmom - gips , pa tek onda preko toga paneli i SChunks?
Iako sam totalna neznalica slozicu se da to ne moze da bude lose , ali to onda nije nisko-budzetna varijanta !!
Ako si mislio na obicne zidove: tretirati panelima i SC-ovima onda ce dilema biti resena vec u narednom post-u gde cu UZ ODOBRENJE autora razbacanih post-ova i thread-ova postaviti link-ove za izgradnju i montazu svih bitnih elemenata koje smatram jeftinim i korisnim!!
Ako negde i pogresim slobodno raspalite po kritikama..
Jos bih dozvoli sebi da napomenem da
OVO NIJE NACIN KAKO SE PRAVI IDEALNI CONTROL ROOM
vec da za iste ili slicne pare u odnosu na izvikane sundjere(ako sam dobro iskalkulisao) uz malo truda ljudi stvarno dobiju BOLJI prostor za rad u stambenoj zgradi..
Ako neko zeli vise i bolje moze dosta toga da nauci na ovom forumu, a moze i da upise odgovarajuci fakultet ili neka lepo brate plati profesionalcu i to je to!
Hvala ljudi..