Quote:
Originally Posted by File
Istina....Da imam dovoljno novaca ne bi toliko ulazio uopce u sve to, vec bi se koncentrirao na samo snimanje i produciranje, a ne konstrukciju studija...i za to bi onda platio ljude poput vas, ali nemam....a isto tako znam da je ta akustika toliko komplicirana i da imam 30 godina da ju ućim, ne bi napravio ni blizu 'idealan' studio, jer bi za godinu vi?e znao jo? ne?to, ?to je dovoljno da sru?im sve, a i taj zid gradim ove godine, a ?to će ići dalje, to mo?e i za godinu dana kad budem znao ne?to vi?e...ali bitno mi je sad kada vec gradim zid da ga izgradim na pravi naćin....A pregrađujem taj prostor zato da imam live room i control room, snimam bendove, live bubanj, preglasne kabinete gitara, jednostavno mi treba ..ili mo?da ne treba...evo 6 godina sam ozbiljnije u tome i znam da sam o akustici samo zagrebao povr?inu i da je to ko kvantna fizika, a ne zajeb****Jednostavno ?elim imat nesavr?eni studio u kojem cu se moći usavr?avati, ućiti i raditi 'pristojne' snimke, a da mi akustika bude 'ok' a ne pogre?na....znaci ne mora biti savr?ena...jer ?ta vrijedi savr?ena akustika nekome 'ko nema u?i...hvala.....
 sad je faza izgrade zida...gdje..i da li uopce, jer cu tako smanjit sobu...jer sa pregradnim zidovima ce bit tanje i naravno neucinkovitije...a i ovako sa zidom ce svaka deka (pod) biti za sebe i nece biti od jednog komada, jer necu raditi plivajuce podove jer nemam para za to...a i ne smetam nikome
|
Ako je tako, onda ti preporucujem da uredis jednu, veliku sobu, i da monitoring radis na slusalice dok snimas. To ce ti omoguciti da imas i dobru sobu za snimanje i kontrolnu sobu.
Plivajuci pod nema smisla ako se ne moze uraditi pravilno, tako da i taj argument gubi snagu.
Za bubanj ti ionako treba sto veca zapremina sobe tako da je dalje smanjivanje ovoga sto vec posedujes besmisleno.
Nedostatak dovoljno velikog prostora, novca, snage, znanja i sposobnosti ne znaci istovremeno da trebas striktno pratiti sablone koje si do sada video da drugi studiji koriste,... zapremina prostora je fizicka velicina....
Ako ti treba da prostor samo lici vizuelno na muzcki studio a da pri tom nema pravu funkcionalnost... to je onda druga prica.