View Single Post
Old 21-09-2011, 11:00 AM   #15
File
Senior Member

Default Re: zidani zid ili samo monta?ni

Radio sam ne?to u skećapu i uredno...no za ovu prezentaciju mi se ne da znam da izgleda djecje, ali je nadam se i dovoljno da bi se sku?ili

Ovo je moj plan....zaustavite me odmah gdje grije?im...imam jo? par drugih solucija, ali prezentirat cu prvo ovaj prvotni
Name:  sada?nje stanje.jpg
Views: 1114
Size:  47.4 KB
Znaci imam zidove temelje i montu i krov
Planiram prvo sazidati pregradni zid sa temeljima i izolirati ga rezanjem cigle a tek onda zaljevati deku za pod. Ja bi ga sazidao pod ovim kutem da izbjegnem paralelne povr?ine ???? grije?im li ???? ?to predla?ete drugo??
Name:  prvi postupak.jpg
Views: 910
Size:  47.1 KB
Sada bi vec tu negdje izlio beton izolaciju nadbeton
Name:  drugi postupak.jpg
Views: 882
Size:  48.9 KB
Tu je znaci napravljena drvena re?etka odmaknuta od tog zida i napunjena staklenom vunom...zanimaju me djelovi kod vrata i prozora...vrata sa ?tokom stavljam na taj vanjski drveni zid???? i tako s druge strane???? i kako onda popunim tu rupu između vrata zida vrata ??? a da se ?to manje ve?u i da ne ide zrak..isto i sa prozorom...da li ugrađujem cijeli gotov prozor ili sa jedne strane jedan okvir, sa druge drugi...i onda popunjavam boćnu 'rupu' kako???
Name:  zadnji postupak.jpg
Views: 696
Size:  52.9 KB
Na kraju 'izoliram' ostatak prostorije...i onda naknadno gradim jo? jedan kosi zid na isti naći i kosine u kutevima....ili ih je bolje ostaviti ravnima pa kaćiti bas trapove......
Ovo je sve napisano pod jednim velikim upitnikom?????? jer to je ono koliko sam ja uspio proku?iti kako se to i za?to radi...Treba mi ?to jednostavnija, jeftinija i ?to efikasnija solucija....i ono, neka bude za sad dobro a onda da se akustićki 'jo? na dalje' tretira u nastavku bez da se i?ta ru?i

2. solucija mi je da s jedne strane ostavim cigleni zid a samo s druge strane napravim drveni ro?tilj vuna osb ploca, jer će mi se ono ćiniti i predebel zid a prostora ba? i nema previ?e...a mo?da ćak i bez ciglenog zida, pa zalit betonsku plocu i napravit drveni na tome (iako mi se to ćini lo?ije jer su povezane dole ploće pa je bolje da svaka pliva za sebe)...ugl...mo?da je i bolje ostaviti negdje cigleni zid.....
jedna velika napomena : PROBLEME S KOM?IJAMA NEMAM vrć 10 godina a nema nikakve izolacije, cigla bez ?buke i s jedne i druge strane (s druge strane kartoni od jaja), ali ajde napravio bi ro?tilj i to sve pa da kad vec radim da napravim kolko dobro...i zid između re?ije i live rooma mi je sada zid, 3 tepiha spu?va i to mi radi sasvim solidno...znaci bilo kakvo pobolj?anje mi je već super....i najbitnija mi je AKUSTIKA prostora a ne toliko IZOLACIJA...pa me zanima da li je taj kosi zid ispravan, a i ono kasnije uko?avanje ostalih zidova....u biti ZANIMA ME SVE...i DA LI JE OVO ZA SADA OK I ?TO TREBA MIJENJATI...unaprijed zahvalan ...ono...puno
File is offline   Reply With Quote