View Single Post
Old 21-09-2011, 08:26 AM   #18
Bota
Member

Bota's Avatar

Default Re: EQ i Comp na grupi ili pojedinacno?

Quote:
Originally Posted by MUzzY View Post
Posto znam sta sviras (snimas) Big Bockie ti je lepo posavetovao da na grupu pre stavis limiter nego comp a da na pojedinacne kanale stavis comp.
Kao sto su svi vec rekli, nema tu striktnih pravila, usi su jedino merilo (povezane sa muzickim i estetskim ukusom...).
Eq ce ti pomoci da ispravis odredjene stvari koje ce ti comp istaci nakon sto ga primenis (pogotovo na hevi gitarama) tako da ces na kraju najverovatnij zavrsiti sa Eq-om pre i posle comp-a. U scenariju koji si ti opisao mozes da probas da na gitarsku grupu stavis eq kojim ces to "globalno" uraditi ali realno, "bolje" je da imas potpunu kontrolu nad kanalima.
Sto se impusla tice, mozes da zadrzis to sto si vec uradio (da na stereo kanal stsavis 1 impuls) ali ako hoces da dobijes jasniji stereo ili prosto zelis da ukombinujes 2 boje gitara onda ces morati da koristis odvojene impulse. Ja bih (gotovo) uvek isao na ovu drugu varijantu. Takodje, koristi pluginove koji ti dozvoljavaju da koristis vise implusa odjednom. Impulsi sa Sm57/km84 u kombinaciji sa Royerom 121 ce ti dati jako lepe rezultate
OFF: Jesi probao LePou? Sa onom tvojom MM Petruci zverinom ces izvuci jako lep ton.
E sorry, sad sam tek skuzio tvoj post.

Probao sam LePou ali nisam dobio nista vise nego sto inace dobijem sa simulacijama, mada nisam puno vremena odvojio, moram priznati.

Za sada mi jos uvijek najbolje radi Mesa simulacija iz ToneLab kroz Redwirez impulse.
Bota is offline   Reply With Quote