View Single Post
Old 18-09-2011, 01:22 PM   #74
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Re: windows 7 vs. audio ???

Ja mogu da ti predlozim da promenis slot FW kartice. Nekad se desi da dva slota dele iste resurse, mozda ti pomogne premestanje.

Ako te ne mrzi, baci screen da vidimo da li si dobro postavio taj latency drajver (posto si rekao da ne znas, mozda si nesto pogresno odabrao)

Jos jedna moguca solucija je da probas da zamenis (ako od nekog imas da ti pozajmi) FW karticu - pa makar i ne bila TI, cisto za probu. Imao sam problem CPU spajkovanja sa nekom FW karticom (i ne secam se da li je bila TI), ali kada sam je zamenio, druga prica. Tako da - vredi pokusati.

BTW, ono sa BIOSom - ne znam da li su setovanja u onom YT klipu pravljena specijalno za taj audio interfejs koji imas, ali npr HPET nema potrebe da se disejbluje, vec ga stavi na 64bit. Isto tako vidim da je sve na AUTO - ugasen audio codec, ugaseni nepotrebni uredjaji - to mozes i sam da uradis na svom BIOSu, iako nije sve isto. Ako imas 64bit Windows, stavi onaj Virtualisation Technology na ON... Kako god da sam stavljao BIOS, meni na mom interfejsu nije pravio problem, ali opet, ja nemam Digidesign 003...

Jos nesto... Na koliko ti je asio buffer podesen na Digiju ? Ako je premali, stavi neku razumnu vrednost - npr 256. Ako se izgubi problem, polako smanjuj dok ne nadjes upotrebljivu latenciju, a da ne zeza.

Napisao sam sve sto mi je palo napamet, pa probaj nesto...

Last edited by psionic; 18-09-2011 at 01:54 PM.
psionic is offline   Reply With Quote